Tandpasta met hoog fluoridegehalte kan witte plekken op tanden voorkomen

Tandpasta met hoog fluoridegehalte kan witte plekken op tanden voorkomen

Vele studies hebben aangetoond dat bij 85 procent van de mensen die een beugel draagt, witte vlekken ontstaan om de brackets door de tandplak die op de tanden blijft zitten. Als de plak te lang blijft zitten ontkalkt daar het glazuur. Een Zweeds onderzoek suggereert dat een tandpasta met een hoog fluoridegehalte voorkomt dat er witte vlekken ontstaan. Dit soort tandpasta bevat vier keer zoveel fluoride als normale tandpasta.

Onderzoek
Ruim 400 mensen hebben deelgenomen aan het onderzoek. De helft van deze deelnemers gebruikten een tandpasta met een hoog fluoridegehalte. De anderen kregen een tandpasta met een normaal fluoridegehalte. Van elke patiënt is een gebitsfoto genomen voor en na de behandeling. De gemiddelde behandelingsduur was 20 maanden.

Resultaten
De resultaten toonden aan dat bij ongeveer 45 procent van de mensen die de normale tandpasta gebruikt, witte vlekken waren ontstaan ten opzichte van 34,6 procent van de mensen die een tandpasta gebruikte met een hoog fluoridegehalte. Gecombineerd met goede mondverzorging kan dit soort tandpasta dus helpen het tandverval tegen te gaan.

Bron:
Asnanportal.com

Lees meer over: Mondhygiëne, Thema A-Z