3000 patiënten in onzekerheid na faillissement tandartspraktijk

3000 patiënten in onzekerheid na faillissement tandartspraktijk

Het voortbestaan van Tandheelkundig Centrum Compas in Emmer-Compascuum (Drenthe) is onzeker. Na het faillissement van de tandartspraktijk in december is het nog niet gelukt om iemand te vinden om de praktijk over te nemen.

Gebrek aan tandartsen

Ondanks het feit dat er genoeg kandidaten te vinden waren voor het overnemen van de praktijk, zorgde het gebrek aan geschikte tandartsen voor problemen. Waar er veel instroom is van buitenlandse tandartsen, spreken deze de Nederlandse taal nog niet en zijn zij ook niet bekend met het systeem. Daarom lukte het curator Eddy Heuzeveldt niet om de overname af te ronden.

Failliet door huren zzp’ers

Als gevolg is het Tandheelkundig Centrum Compas nu gesloten en zitten drieduizend patiënten zonder tandarts – zonder een andere praktijk in de buurt als alternatief. De tandarts ging failliet omdat hij zelf vanwege medische problemen zijn werk niet voort kon zetten en daarom door moest met het huren van zzp’ers. Aangezien dit hogere kosten en lagere inkomsten met zich mee bracht moest de praktijk eind januari definitief worden gesloten.

Hoop op doorstart

Na de aankondiging van het sluiten hebben twee potentiële overnamekandidaten zich toch nog gemeld. Heuzeveldt hoopt dat met een van hen de praktijk toch een doorstart kan maken.

 

Bron:
RTV Drenthe,
Dagblad van het Noorden

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/