Y-borstel: de tandenborstel die je tanden binnen 10 seconden poetst

Y-borstel: de tandenborstel die je tanden binnen 10 seconden poetst

Twee keer per dag je tanden uitgebreid poetsen voor ten minste twee minuten, zo luid het advies. Mensen vinden dit echter te lang en houden zich vaak niet aan dit advies. Het Franse bedrijf FasTeesH besloot daarom een automatische tandenborstel te ontwikkelen die je gebit binnen tien seconden schoonmaakt.

Y-borstel

Deze tandenborstel, bekend onder de naam ‘Y-borstel’, is een ware gadget. De Y-borstel heeft een mondstuk dat bij iedere beurt de helft van het gebit schoonmaakt. De voorkant van de borstel bestaat uit een klein handvat met een vibrerende motor die binnen tien seconden een poetsbeurt verricht.

Voor iedereen

De Y-borstel is verkrijgbaar in verschillende formaten zodat zowel jong als oud de tandenborstel kunnen gebruiken. Bovendien is de tandenborstel erg gebruiksvriendelijk volgens de fabrikant.

Gebruiksaanwijzing

Zoals bij een normale tandenborstel, moet er eerst tandpasta op het mondstuk worden geplaatst. De Y-borstel kan vervolgens als een bitje om de tanden geplaatst worden. Zodra de motor aanstaat, maak je vijf seconden lang kauwbewegingen. Herhaal het proces hierna en plaats de borstel nu omgedraaid in de mond. Na het poetsen kan de borstel gewoon met water worden schoongespoeld. In onderstaande video is te zien hoe het apparaat precies functioneert.

Nog even wachten

Het product is vanaf april te koop voor 125 dollar (omgerekend ongeveer 109 euro).

Youtube video:

Bron: y-brush.com

Lees meer over: Mondhygiëne, Thema A-Z/