Stop op verkoop energiedrankjes aan kinderen in Verenigd Koninkrijk

Stop op verkoop energiedrankjes aan kinderen in Verenigd Koninkrijk

De Britse overheid heeft publiekelijk om advies gevraagd rondom de plannen om de verkoop van energiedrankjes aan kinderen te verbieden. Hierbij wordt met name de vraag gesteld of het verbod moet worden ingesteld voor kinderen onder de 16 of 18 jaar oud.

Gezondheidsproblemen door energiedrankjes

Energiedrankjes bevatten veel suiker en cafeïne, en worden vaak in verband gebracht met obesitas en overige gezondheidsproblemen. Daarnaast wordt de consumptie van energiedrankjes ook gelinkt aan slecht gedrag in de les. ‘Wij hebben de verantwoordelijkheid om kinderen te beschermen voor producten die hun gezondheid en opleiding negatief kunnen beïnvloeden,’ aldus Steve Brine, de Britse Minister van Volksgezondheid.

Verbod op de verkoop

De voorgestelde ban zou alle drankjes met meer dan 150mg aan cafeïne per liter verbieden. Dit is iets wat momenteel al door veel verkopers wordt gedaan, op eigen initiatief. Op plekken waar de drankjes wel worden verkocht, staan er waarschuwingen voor de hoge hoeveelheid cafeïne op de verpakking.

Helpende hand bij minderen consumptie

‘Obesitas bij kinderen is een van de grootste uitdagingen op het gebied van gezondheid in Groot-Brittannië,’ aldus premier Theresa May. ‘Het is daarom dat we significante actie ondernemen om de hoeveelheid suiker die momenteel door jongeren wordt geconsumeerd naar beneden te krijgen, om zo families een helpende hand te geven bij het maken van gezondere keuzes. Momenteel zijn energiedrankjes goedkoper dan andere frisdranken. Daarom geven wij het advies om de verkoop van energiedrankjes volledig stop te zetten.’

Bron:
Dentistry.co.uk

Lees meer over: Thema A-Z, Voeding en mondgezondheid