Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Op 4, 5 & 6 oktober 2018 opent dentex, het event voor de dentale sector, voor de 21ste keer haar deuren. Dentex zet nog meer in op beleving en innovatie. Zo is er een sterk seminarieprogramma en zijn er tal van demonstraties. Ook de Dentex Innovation Awards worden tijdens de beurs uitgereikt.

Al jaren is dentex een vaste waarde voor elke professional in de dentale sector en dat is ook dit jaar niet anders. 150 nationale en internationale fabrikanten en distributeurs staan klaar om hun expertise en innovaties te delen. Tweejaarlijks verzamelen 6500 professionals zich tijdens de dentex  om kennis uit te wisselen over de nieuwste trends in de dentale sector.

Geaccrediteerde seminaries

In samenwerking met de sectorverenigingen VVT, SMD en VBT worden er verschillende geaccrediteerde seminaries georganiseerd die experten aan het woord laten rond interessante topics in de sector. Onder andere de kleine lettertjes van de nomenclatuur en de nieuwste trends in digitalisatie (CAD/CAM) komen aan bod. Ook de nieuwe inzichten omtrent biofilm en desinfectie worden besproken. Tijdens het seminarie over de app ‘Digital Dentist’, die toelaat om de behandelingsopties beter uit te leggen aan de patiënt, krijgen tandartsen inzicht in de werking en mogelijkheden.

 

Demo’s en innovatie centraal op de beursvloer

Voor de tweede keer op rij worden de Dentex Innovation Awards (D.I.A.) voorgesteld op de beurs. Innovatieve producten of diensten -al dan niet gecommercialiseerd- die nog in prototype-fase zitten, komen in aanmerking voor deze awards. Dit kan gaan over nieuwe software, een applicatie, een product of een dienstverlening.

Daarnaast wordt extra focus gelegd op demonstraties. Niets zo interessant dan het zien van de producten ‘in actie’. Daarnaast wordt de start-up corner deze editie herhaald. De beurs wil met dit initiatief aan kleinere spelers in de sector de kans geven om hun producten aan het grote publiek voor te stellen.

Nieuw: dentex nocturne en Dentalumni

Wie liever ’s avonds een bezoek brengt aan dentex kan dat vanaf dit jaar. Dentex verwelkomt u op vrijdag 5 oktober van 18u00 tot 22u00 voor een feestelijke netwerkavond. Met wat muziek, een hapje en een drankje wordt dentex the place to be om alle standhouders te ontdekken en collega’s te ontmoeten. Bovendien werkt ook DentAlumni v.z.w. van UGent dit jaar actief mee en organiseren zij een alumniavond op dentex.

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Dentex – Dé vakbeurs voor de dentale sector 4-5-6 oktober 2018

Donderdag 4 okt: 10u – 18u
Vrijdag 5 okt:  10u – 22u
18u – 22u Dentex Nocturne
Zaterdag 6 okt: 10u – 18u

Brussels Expo, Paleis 5
Belgiëplein
1020 Brussel
www.dentex.be

________________________
Exposant op dentex:

Alles over Halitose bij de FRESH BREATH BAR

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Cavex Holland zal Dentex op 4, 5 en 6 oktober in Brussel verrijken met de FRESH BREATH BAR op stand 5610. Deze ludieke bar zal dé plek zijn waar iedere bezoeker een frisse adem kan halen.

Uit onderzoek van Cavex is gebleken dat het onderwerp Halitose nog te weinig wordt besproken bij de mondzorgspecialist. Terwijl 75% van de Europese bevolking in aanraking komt met de aandoening*.

U kunt bij de Fresh Breath Bar alles te weten komen over halitose en oplossingen daartegen. Gerenommeerd tandarts Eddy de Valck zal met een apparaat genaamd ‘Oral Chroma’ de adem van bezoekers testen op halitose oftewel een slechte adem. Ook is er een professionele flairtender die indrukwekkende flairshows zal geven en shotjes Fresh4Sure schenkt.

De ‘Fresh Breath Bar’ wordt mogelijk gemaakt door Cavex Fresh4Sure een mondverzorgingssysteem tegen halitose.

Lees meer over: Kennis, Scholing