Laden agenda

« Alle Evenementen

Dental Expo: 14, 15 en 16 maart 2024

14 maart 2024 - 16 maart 2024

Gegevens

Begin:
14 maart 2024
Einde:
16 maart 2024
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.dentalexpo.nl/

Organisator

Easy Fairs

Locatie

RAI Amsterdam
Europaplein 24
Amsterdam, 1078 GZ Nederland
+ Google Maps
 

De volgende Dental Expo wordt gehouden op 14, 15 en 16 maart 2024 in RAI Amsterdam. Dental Expo is het grootste onafhankelijke evenement voor de dentale branche in Nederland. De nadruk ligt op de balans tussen producten, materialen, diensten en kennis, uitgedragen door exposanten, in kennissessies en in andere activiteiten. Al met al een uitgelezen plek om de totale mondzorg te ontmoeten.

Ontmoet de complete dentale branche

Om in te spelen op de trends van de huidige markt én die van morgen, richt Dental Expo zich op de complete dentale branche. Dit blijkt al uit de bezoekers en exposanten die hun opwachting zullen maken. Bezoekers lopen uiteen van tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten tot (praktijk)managers, ondernemers en bestuurders.
Om in te spelen op de behoeftes van de bezoekers bieden exposanten een breed aanbod aan producten, materialen en diensten met onder andere (verbruiks)materialen, 3D-scanners en printers, materiaal voor kroon- en brugwerk, financiële advisering, managementsupport, educatie en ergonomie. Dit aanbod illustreert de balans tussen de harde en zachte kant van de mondzorg.

Aandacht voor menselijke kant

De dentale branche is niet louter gericht op reactieve handelingen binnen de mond, zoals een composietrestauratie. De mondzorg heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en een ontwikkeling in focus, die sterk wordt doorgezet naar de toekomst. Een groter aandeel van de mondzorg bestaat tegenwoordig uit preventie en voorlichting, maar bijvoorbeeld ook uit cosmetische behandelingen. De vergrijzing vergroot het aantal complexe mondsituaties bij ouderen.

Ook aan de ‘zachte’, menselijke kant blijft de mondzorg zich ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn administratiesoftware die klantvriendelijkheid en gebruiksgemak verhoogt en studiemogelijkheden zodat medewerkers hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Er is ook meer oog voor de mens achter de functie en zijn of haar plaats binnen de organisatie. De human factor krijgt kortom een groter aandeel in het totaalplaatje, wat naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten. Deze balans tussen klinische aspecten en de menselijke kant is terug te vinden op Dental Expo in het aanbod van bezoekers, exposanten en kennissessies.

Lees meer over Dental Expo