Dental-E-learning

Dental E-learning pakket voor de tandarts

Dental E-learning pakket voor de tandarts met ca 50 video’s

Op het moment dat het u uitkomt, waar u maar wilt en in uw eigen tempo. Dental E-learning biedt een pakket met ruim 50 video’s voor tandartsen over alle dentale vakgebieden. Met casussen en lezingen. De video’s zijn ontwikkeld door Dental Online College, een ervaren Duitse aanbieder van dentale e-learning, en zijn Nederlands ondertiteld. Ook omvat het pakket Engelstalige video’s.

Hieronder ziet u een overzicht van de video’s uit het Dental E-learning pakket voor de tandarts.

Lessen

Peri-implantitis – Deel 2: Diagnose (Engelstalig)

Duur: 14 minutenAuteur: Anita test Test

Peri-implantitis – Deel 2: Diagnose

De diagnose van peri-implantitis is het onderwerp van het tweede deel van de lezingenreeks van professor Stefan Renvert, Universiteit Kristianstad/Zweden, gehouden op de EDA Early Dental Workshop. Door enkel klinische beoordeling van het zachte weefsel is peri-implantitis moeilijk te onderscheiden van peri-implantaire mucositis.

Omgaan met de zachte weefsels: Opklappen en hechten (Nederlands ondertiteld)

Duur: 18 minutenAuteur: Anita test Test

Omgaan met de zachte weefsels - Opklappen en hechten

Het maken van een opklap en de bijbehorende hechttechnieken zijn een onderdeel van uw dagelijkse werk als tandarts. Dr. Dr. Markus Tröllzsch geeft door middel van praktische tips een overzicht van dit thema. Hij bespreekt het indicatiegebied voor een opklap en de anatomische bijzonderheden die een opklap bemoeilijken. Ook bespreekt hij de keuzes voor het kiezen van een hechtmateriaal en de eenvoudige hechttechnieken.

Vroeger botopbouw uit bekkenkam – tegenwoordig korte implantaten (Nederlands ondertiteld)

Duur: 47 minutenAuteur: Anita test Test

Vroeger botopbouw uit bekkenkam – tegenwoordig korte implantaten

Het niet meer augmenteren van het kaakbot is wellicht de beste augmentatieprocedure. Vroeger waren er nog geen ultrakorte- en mini-implantaten voor handen en ook tegenwoordig is het nog noodzakelijk om in sommige situaties uitgebreide augmentatie toe te passen. Vaak wordt hiervoor bot uit de bekkenkam gebruikt waarmee het alveolaire bot opgebouwd wordt. Prof. Dr. Dr. Rolf Ewers, werkzaam aan de universiteit in Wenen, gaat in zijn voordracht in op casussen uit zijn tijd als afdelingshoofd van de mond-kaak-aangezichtschirurgie afdeling van de universiteit in Wenen. Hij beschrijft verschillende augmentatieprocedures en de te gebruiken materialen. Ook haalt hij alternatieven en minimaal invasieve technieken aan.

Ontstekingen in de tandheelkunde – Deel 3: speciale types, verschillende diagnoses en complicaties (Engelstalig)

Duur: 18 minutenAuteur: Anita test Test

Ontstekingen in de tandheelkunde – Deel 3: speciale types, verschillende diagnoses en complicaties (Engelstalig)

In het derde deel van deze serie bespreekt Dr. Markus Tröltzsch ontstekingen in de tandheelkunde, special types hiervan, verschillende diagnoses en complicaties die zich voor kunnen doen. Tandartsen krijgen bijna dagelijks te maken met patiënten die last hebben van lastig aan te wijzen pijn, met mogelijk een zwelling in de kaak en/of het gezicht.

Het gebruik van medicatie in de tandheelkundige praktijk – basisprincipes (Engelstalig)

Duur: 15 minutenAuteur: Anita test Test

Het gebruik van medicatie in de tandheelkundige praktijk

Dr. Markus Tröltzsch geeft een presentatie over het gebruik van medicijnen in verband met orofaciale medicaties. Ten eerste wijst hij erop dat de meerderheid van de infecties in het orofaciale gebied te wijten is aan odontogene infecties, die gewoonlijk door meerdere bacteriën worden veroorzaakt. Hij merkt op dat de effectieve concentratie van alle geneesmiddelen die oraal worden ingenomen sterk verminderd is door het first-pass-effect.

Bot lamina techniek voor de alveolaire ridge aangroei in de kaak (Engelstalig)

Duur: 7 minutenAuteur: Anita test Test

Bot lamina techniek voor de alveolaire ridge aangroei in de kaak

In deze video voert Dr. Arndt Happe, Münster, de bot lamina techniek uit voor botopbouw in de kiezen en hoektand van de rechteronderkaak. Hierbij wordt stabiliteit bereikt door een autoloog botblok toe te voegen, dat wordt vastgezet op het alveolaire bot. Het aangegroeide gebied wordt bedekt met een bot lamina en een collageenmembraam om zo voor meer stabiliteit te zorgen.

CAD/CAM – techniek bij restauratieve tandheelkunde / CEREC –integratie – deel 4: Invoeging en afwerking van de behandeling (Engelstalig)

Duur: 34 minutenAuteur: Anita test Test

CAD/CAM – techniek bij restauratieve tandheelkunde

In deze video wordt CAD/CAM bij restauratieve tandheelkunde geïntroduceerd door Dr. Allessandro Devigus, Zwitserland. Hij demonstreert Computer Added Manufacturing (CAM) met een CEREC frees eenheid en adhesief cement als een belangrijke stap. Hij gebruikt hiervoor het voorbeeld van een keramische inlay voor een eerste linkse molar in de onderkaak.

Soft tissue management met flappen en hechtingen – Basisprincipes – deel 1 (Engelstalig)

Duur: 18 minutenAuteur: Anita test Test

Soft tissue management met flappen en hechtingen

Als onderdeel van de basisprincipes van mondchirurgie geeft Markus Tröltzsch een overzicht van de chirurgische technieken voor soft tissue management. In dit eerste deel ligt de nadruk op de anatomische condities en indicaties voor flap-operaties. Daarnaast vertelt Markus Tröltzsch op welke wijze het zachte weefsel tijdens de extractie van de tand het beste beschermd kan worden.

CAD/CAM – techniek bij restauratieve tandheelkunde /CEREC – deel 1: Keuze van materialen, behandelingsplanning en occlusiecontrole (Engelstalig)

Duur: 3 minutenAuteur: Anita test Test

CAD/CAM – techniek bij restauratieve tandheelkunde

CAD/CAM in de restauratieve tandheelkunde wordt in deze serie geïntroduceerd door Dr. Allessandro Devigus, Zwitserland. In deze video presenteert hij de diagnostische procedure, zijn keuze aan benodigde materialen en de algemeen herstellende behandelingsplanning met de CAD/CAM-technologie aan de hand van het voorbeeld van een tweede linker molar in de onderkaak.

Ontstekingen in de tandheelkunde – Deel 1: Basisprincipes en de pathofysiologie (NL ondertiteld)

Duur: 11 minutenAuteur: Anita test Test

Voorbeeldvideo: Ontstekingen in de tandheelkunde – Deel 1: Basisprincipes en de pathofysiologie (Nederlands ondertiteld)

Dr. Dr. Markus Tröllzsch bespreekt in deze voordracht de basisprincipes en de pathofysiologie van ontstekingen die u in uw dagelijkse werk als tandarts tegenkomt. Het is niet altijd even gemakkelijk om ontstekingen in het mondgebied te herkennen omdat de anatomie van het mondgebied zeer complex is waarbij het mogelijk is dat ontstekingen zich uitbreiden richting verschillende loges. Bekijk deze onderstaande video als voorbeeld video van Dental E-learning.

Splitsing alveolaire botrand met plaatsing implantaten (Engelstalig)

Duur: 3 minutenAuteur: Anita test Test

Splitsing alveolaire botrand met plaatsing implantaten

In deze video voeren Dr. Rainer Schmelzeisen en zijn team, Universiteit van Freiburg, een splitsing is van de alveolaire botrand uit in een atrofische kaak, zowel in de voorste als in de achterste regio. Tijdens dezelfde behandeling worden implantaten geplaatst in de splitsing en in het uitgebreide gedeelte. Voordat de wond wordt gedicht worden de implantaten omringd door bot vervangend materiaal.

Implantatie en aangroei regio 14 (Engelstalig)

Duur: 18 minutenAuteur: Anita test Test

Implantatie en aangroei regio 14

In deze module voert Dr. Marc Hinze uit Gräfelfing botvermeerdering uit en plaatst hij een implantaat in de regio voor de kiezen in de rechterkaak. Met toepassing van de GBR techniek plaatst hij twee membranen, een bot-lamina membraam en een evolutie of collageen membraam, om zo ruimte te creëren voor groei van botten.

Implantatie in de kaak na groei van autologe botblokken (Engelstalig)

Duur: 11 minutenAuteur: Anita test Test

Implantatie in de kaak na groei van autologe botblokken

In deze video demonstreert prof. Dr. Christian Mehl, München, hoe vier implantaten worden geplaatst in het achterste gebied van de kaak. In het voorste gebied wordt een bindweefseltransplantaat geplaatst om het tandvlees te versterken. De operatie wordt vier maanden na de vermeerdering van autologe botten in de kaak uitgevoerd.

Computerondersteunde implantologie – Praktijkervaringen (Engelstalig)

Duur: 26 minutenAuteur: Anita test Test

Computerondersteunde implantologie – Praktijkervaringen

Dr. Guido Schiroli, Genua/Italië, maakt al jaren gebruik van computerondersteunde implantologie. Zijn focus ligt op de computerondersteunde pre-chirurgische visualisatie van de anatomie van de patiënt. Dit vormt de basis voor de voorbereiding op de implantaatoperatie, voor het stappenplan van de tandtechnicus en voor de definitieve restauratie.

Computerondersteunde implantologie – Deel 1: een strategische route naar het beste resultaat (Engelstalig)

Duur: 26 minutenAuteur: Anita test Test

Computerondersteunde implantologie – Deel 1: een strategische route naar het beste resultaat

Met computerondersteunde implantologie kan van te voren een gedetailleerd beeld van het implantatiegebied worden verkregen, waardoor de beste positie van het implantaat bepaald kan worden. Tandtechnicus Uli Hauschild, San Remo/Italië, laat zien hoe u met deze techniek de individuele implantaatrisico’s kan onderzoeken en voor elke patiënt de perfecte prothese kan ontwerpen.

Implantatie en probleemoplossing na botopbouw in een edentate kaak (Engelstalig)

Duur: 20 minutenAuteur: Anita test Test

Implantatie en probleemoplossing na botopbouw in een edentate kaak

Hoe goed de planning en uitvoering van een behandeling ook is, complicaties kunnen zich altijd voordoen. Een chirurg moet hier snel en flexibel op inspelen. Prof. Dr. Christian Mehl, München, toont in deze video zijn benadering op twee incidenten die zich voordeden tijdens de implantatie van meerdere tanden in een edentate kaak, waar eerder botopbouw heeft plaatsgevonden.

Smalle implantaten – Een kort overzicht (Engelstalig)

Duur: 8 minutenAuteur: Anita test Test

Smalle implantaten – Een kort overzicht

Smalle implantaten en hun indicaties is een actueel onderwerp. Dr. Dr. Dr. Thomas Ziebart, Universiteit van Mainz/Duitsland, introduceert in deze korte presentatie de huidige indicaties, de voor- en nadelen en de resultaten op de lange termijn van deze implantaten.

Moleculaire classificatie van parodontale ziekten (Engelstalig)

Duur: 25 minutenAuteur: Anita test Test

Moleculaire classificatie van parodontale ziekten

Het huidige classificatiesysteem voor parodontale ziekten toont een dramatische kloof naar de klinische toepassing. Dr. Moritz Kebschull, Universiteit Bonn/Duitsland, doet intensief onderzoek naar het genetische onderscheid tussen chronische en agressieve parodontitis. Hij vertelt over zijn laatste bevindingen en schetst de vooruitzichten van de diagnostiek van parodontitis.

Peri-implantitis – Deel 7: Chirurgische behandeling II (Engelstalig)

Duur: 28 minutenAuteur: Anita test Test

Het zesde en zevende deel van de lezingreeks door professor dr. Stefan Renvert, universiteit van Kristianstad/Zweden, gaan over chirurgische behandeling van peri-implantitis. In dit zevende deel laat hij de aanpak van een chirurgische behandeling in een operatievideo zien. Vervolgens bespreekt hij de behandelingsresultaten die in de literatuur genoemd worden.

Pijn die wordt geassocieerd met temporomandibulaire aandoeningen (Engelstalig)

Duur: 42 minutenAuteur: Anita test Test

Pijn die wordt geassocieerd met temporomandibulaire aandoeningen

In deze video bespreekt Professor Dr. Antoon de Laat, Universiteit van Leuven, de pathofysiologie van temporomandibulaire aandoeningen en de pijn die hierbij wordt geassocieerd. Hij spreekt onder andere over de meest onduidelijke etiologische aspecten van temporomandibulaire aandoeningen, en legt nadruk op de ingewikkelde interacties tussen biologische processen, mechanische invloeden en psychosociale gevolgen.

Partnernieuws