Prognosetool Digital Dentist nu online in App Store

Prognosetool Digital Dentist nu online in App Store

De prognosetool Digital Dentist is nu beschikbaar voor de iPad in de App Store. Met deze tool kan de toestand van een gebitselelement op allerlei factoren worden beoordeeld en kan een prognose worden gemaakt.

Tijdens het NVvE congres vertelde Luk Daneels, voorzitter van de Flemish Society for Endontology (FSfE), over de prognosetool. De tool is ontwikkeld door de FSfE in samenwerking met de NVvE (Nederlandse Vereniging voor Endodontologie) en de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde).

Inzicht voor de patiënt
Met de prognosetool kan de toestand van de tand worden geobjectiveerd door die te toetsen aan de bestaande indices uit verschillende specialismen (DPSI, DETI, IOTN, Miller-McEntire). In de app zijn gouden standaarden en gezond verstand geïmplementeerd waarbij getoetst wordt aan de hand van tekeningen. Zo kan de patiënt inzicht worden gegeven en kan de patiënt meteen het probleem zien. Ook worden er voorwaarden en adviezen aan de prognose toegevoegd om de patiënt te informeren over het behandeltraject. “Een goede communicatie met de patiënt leidt tot een betere beslissingen en gelukkige tandartsen en patiënten”, zegt Luk Daneels.

Beschikbaar voor iPad
De tool is enkel beschikbaar voor iPad. Zowel iPad mini, een normale, als een iPad pro. Dus niet voor iPhone of toestellen die met Android of Windows bestuurd worden. Hierdoor is de app niet zichtbaar in de Appstore als u zoekt met een iPhone.

De tool is zowel in het Nederlands, Frans als Engels. De taal-instelling van de iPad bepaalt welke taal gebruikt wordt. Alle tekeningen kunnen schermgroot gemaakt worden door het icoontje links boven de tekening aan te raken.

Vanaf 3 november zal de prijs 29.99 euro bedragen. Dit bedrag is gekozen om de kosten te dekken volgens de FSfE, niet om winst te maken. De app is tot 2 november gratis voor NVvE leden.

 

 

Lees meer over: E-health, Kennis/