181 kandidaten toegelaten tot opleiding voor tandarts in Vlaanderen

In Australië meer dan de helft van de tandartsen vrouw

Dit jaar mogen 181 van de 939 kandidaten aan het toelatingsexamen voor tandarts beginnen met de studie in Vlaanderen. De proef werd voor het eerst online georganiseerd.

Resultaten bekend

Op 4 september werden de resultaten van de toelatingsproeven voor tandarts en arts bekend gemaakt. Bijna 1000 mensen namen op 25 en 26 augustus deel aan het examen voor de opleiding van tandarts. Hiervan was ongeveer twee derde (676) vrouw en een derde (263) man.

Slechts 181 plekken

Om in aanmerking te komen voor een plek aan de opleiding moest minstens de helft van de punten worden behaald. In totaal lukte 388 deelnemers dit, maar slechts de beste 181 mogen daadwerkelijk aan de studie beginnen. Hieronder zijn 44 mannen en 137 vrouwen.

Ook volgend jaar digitaal

De toelatingsproef werd op meer dan 100 plekken in Vlaanderen afgenomen. Voor het eerst werden de toelatingsexamens dit jaar digitaal georganiseerd wegens de coronacrisis. Volgens de Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts is deze manier van organiseren vlekkeloos verlopen. De Vlaamse regering heeft daarom in samenspraak met de examencommissie en de onderwijspartners besloten om ook volgend jaar de proeven online te organiseren.

Bron:
vrtNWS

Lees meer over: Kennis, Scholing