Conferentie: één cultuur in zorgopleidingen

samenwerken-opleiding-zorg

Tandartsen, artsen en dierenartsen pleiten voor de implementatie van één gezondheidscultuur volgens het One Health principe in bachelor opleidingen. Deze oproep werd uitgebreid besproken tijdens de ‘Implementation of One Health in undergraduate education’ conferentie in Parijs.

Uitwisseling van kennis

De professionals en studenten organisaties vertegenwoordigen medische dokters, tandartsen en dierenartsen in Europa, die alle academici en beleidsmedewerkers vragen om meer te doen om de uitwisseling van kennis tussen medische, dentale en diergeneeskundige scholen te verbeteren.

Interdisciplinaire aanpak voor One Health

De organisaties zien opleiding als een van de belangrijkste blokken waar hun ‘One Health’ ideaal op gebouwd zou moeten worden, en denken dat om One Health te bereiken een meer interdisciplinaire aanpak cruciaal is. Door geïntegreerde educatie voor alle toekomstige gezondheidsprofessionals zullen huidige en toekomstige uitdagingen in de zorg beter kunnen worden aangepakt.

One Health conferentie

De ‘Implementation of One Health in undergraduate education’ conferentie die plaatsvond in Parijs bracht academici, artsen en studenten samen om perspectieven uit te wisselen op hoe het concept van One Health kan worden bereikt.
De partners van het One Health initiatief zijn Council of European Dentists (CED), de European Dental Students’ Association (EDSA), de Standing Committee of European Doctors (CPME), de European Medical Students Association (EMSA), de Federation of Veterinarions of Europe (FVE) en de International Veterinary Students’Association (IVSA).

Bron:
Council of European Dentists (CED)

Lees meer over: Kennis, Scholing/