Subsidieontvangers 2018 van Eklund Foundation bekend

Eklund Foundation

De Eklund Foundation for Odontolgical Research and Education kondigt de geselecteerde onderzoeksprojecten aan die dit jaar tezamen een subsidie vanuit de stichting ontvangen ter waarde van Euro 150.000.

De stichting heeft ervoor gekozen om in 2018 twee ‘high-level’ wetenschappelijke projecten, uitgevoerd door prominente onderzoekers binnen het vakgebied parodontologie, te ondersteunen.

“We dragen met trots bij aan deze ambitieuze en goed vormgegeven studies, gericht op parodontologie, wat een onderzoeksgebied is dat voor ons van groots belang is. Beide projecten hebben het potentieel om diepere inzichten te geven in een ziekte welke miljoenen mensen over de wereld kwelt”, zegt Joel Eklund, Voorzitter van de Raad van Bestuurd van de Eklund Foundation.

De Eklund Foundation werd opgericht door een donatie van de Eklund familie, eigenaren van de organisatie TePe Oral Hygiene Products, ter ere van hun langdurige relatie met de professionele tandheelkundige gemeenschap.

Voor het derde jaar op rij kent de stichting subsidies toe aan onderzoeksprojecten met het uitgesproken doel om onderzoek en educatie binnen het dentale werkveld te ondersteunen.

Voor meer informatie, ga naar www.eklundfoundation.org

De Eklund Foundation heeft besloten om subsidies toe te kennen aan de volgende projecten:

Periodontitis, Peri-implantitis and Diabetes –  a registry study

Aanvrager: Jan Derks, Afdeling Parodontologie, Universiteit van Göteborg, Zweden
Co-aanvrager: Tord Berglundh, Universiteit van Göteborg, Zweden
Subsidie: SEK 930.000

“De wetenschappelijke onderbouwing voor een relatie tussen de parodontale ziekte en verschillende systemische ziekten groeit sterk. Deze breed opgezette registerstudie kan bijdragen aan waardevolle kennis bij het onderzoeken van de potentiële bi directionele relatie tussen parodontale / peri-implantaire ziekten en diabetes.”

Exosome Diagnostics: New Tools in Personalized Periodontal Care

Aanvrager: Evangelos Papathanasiou, Tufts University School of Veterinary Medicine, USA
Co-aanvrager: Andrew Hoffman, Tufts University School of Veterinary Medicine, USA
Subsidie: EUR 58.050

“Exosome diagnostiek, die de genetische vooronderstellingen voor ziekten onderzoekt, is een groeiend medisch onderzoeksveld. Dit project zal de mogelijkheden van het gebruik van exosome diagnostiek in parodontale zorg evalueren, wat zou helpen bij de diagnose en de beoordeling van de prognose en de behandelingsbenadering zal vergemakkelijken.”

Lees meer over: Kennis, Scholing/