Virtual-reality-bedrijf gaat trainingsmodules voor tandheelkundige procedures maken

Vanaf volgend jaar chirurgische operaties oefenen met Virtual Reality

Trainingsmodules gericht op studenten en tandartsen en zullen worden gemaakt en verkocht aan aanbieders van tandheelkundig onderwijs in Europa en de VS. Naar verwachting wordt de ontwikkeling eind 2020 afgerond.

Deal van duizenden dollars voor trainingsmodules

Het Australische softwarebedrijf Vection Technologies, dat is gespecialiseerd in virtual reality, heeft een deal van $500.000 getekend om de modules voor tandheelkundige procedures te maken. De zogenoemde FrameS Dental softwaremodules worden ontwikkeld voor het in Italië gevestigde bedrijf D&D.

Nascholing voor tandartsen

D&D is momenteel een bedrijf voor tandprothesen maar dat zal veranderen naar het verzorgen voor nascholing voor tandartsen. Zodra de modules af zijn, is het plan om ze te verkopen aan andere aanbieders van tandheelkundig onderwijs in Europa en uiteindelijk ook de Verenigde Staten.

Modules voor algemene tandheelkundige procedures

De meeste algemene tandheelkundige procedures zullen worden behandeld in een module. Voorbeelden hiervan zijn wortelkanaalbehandelingen en tandvleesincisies. Daarnaast zullen ze ook parodontitis visualiseren, volgens Vection.

Naar verwachting eind 2020 klaar

Voor de modules zullen van vergelijkbare technieken gebruik worden gemaakt als toen Vection Technologies de prototypes van Lamborghini mocht visualiseren. De ontwikkeling zal naar verwachting in maart beginnen en eind 2020 gefaseerd worden afgerond.

Bron:
DrBicuspid

Lees meer over: Kennis, Scholing