Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.

Robotchirurgie-academie

De webinar is georganiseerd door Junior Orsi, de dochterorganisatie van de ORSI-Academy. ORSI-Academy is grootste robotchirurgie-academie van de wereld en staat in voor innovatie, onderzoek en onderwijs op medisch gebied. Junior Orsi heeft als doel om mensen met verschillende achtergronden en interesse in innovatie te verenigen, voornamelijk op medisch gebied.

AR en VR in de gezondheidszorg

De eerste spreker is Bert Hoorne, een Health Industry Technoloy Strategist van Microsoft. Samen met zijn team heeft hij te maken met alles dat raakvlakken heeft met de gezondheidszorg en heeft hij allerlei innovaties mogelijk gemaakt. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe Augmented en Virtual Reality kunnen worden gebruikt in de gezondheidszorg. Na een introductie over wat AR en VR nu eigenlijk zijn legt Bert Hoorne dit uit.

Hologeneeskunde

Een nieuw type medische technologie gebaseerd op de technologische vooruitgang van Mixed Reality (MR) is hologeneeskunde. Hiermee zijn alle medische gegevens te visualiseren als 3D-hologrammen en zichtbaar voor (tand-)artsen en patiënten. In het tweede deel geeft de bekende Antwerpse tandarts Dirk Neefs een overzicht van de hologeneeskunde. Dr. Neefs is lid van de adviesraad van ApoQlar, een bedrijf dat dergelijke MR-technologieën ontwikkelt, en een hologeneeskunde-expert.

Webinar

Geïnteresseerd in de tandheelkunde van de toekomst en benieuwd naar hoe Bert Hoorne en Dirk Neefs denken over AR en VR? Bekijk dan nu de webinar:

Bron:
Junior Orsi

Lees meer over: Kennis, Scholing