Het Tandenhuis opende zijn deuren in Hoef en Haag

Het Tandenhuis

Op 2 januari is er in Hoef en Haag een nieuwe praktijk geopend, het Tandenhuis. Leslie van Oostenbrugge, een van de praktijkhouders, vertelt hoe dit is gelopen en hoe zij het ervaarde. Van Oostenbrugge heeft in één pand de tandartspraktijk (Het Tandenhuis), de orthodontiepraktijk (Het Orthohuis) en de praktijk voor mondhygiëne gehuisvest.

Hoef en Haag is een dorp in aanbouw aan de Lek. Van Oostenbrugge is hier haar praktijk begonnen, omdat Hoef en Haag haar als compleet nieuw dorp aantrok. Ze wilde alle nieuwe bewoners lieve mondzorg bieden, vertelt ze. “Het is een unieke kans om een dorpspraktijk te bouwen”. Het stond misschien niet op de planning, maar het idee om een eigen praktijk daar te open groeide naarmate het dorp groeide. Van Oostenbrugge vertelt dat de start van de praktijk als zeer goed is ervaren.” We zijn ontzettend lief door de bewoners welkom geheten! Dat voelt zo fijn”. Het hele team bruist van enthousiasme en energie. Dat is ook fantastisch, gaat ze verder.

Het Tandenhuis

Locatie

Over de locatie zei Van Oostenbrugge dat het gewoon naar haar toe kwam. “Een volledig nieuw dorp wat op 3 kilometer van mijn huidige praktijk in Vianen is gesitueerd. Er was nog geen tandarts gevestigd maar wel veel animo van tandartsen om daar te komen werken”. Perfect dus volgens Van Oostenbrugge. Het moeilijkste was een ruimte te vinden. Uiteindelijk kwam ook deze vanzelf op haar af. Bewoners van het huis, waar nu de praktijk zit, gingen verhuizen. Het mooie was, dat er op deze woning een bestemmingsplan en vergunning voor een praktijk aan huis was. De opening heeft Van Oostenbrugge als zeer goed ervaren. “Door het enthousiasme van het dorp en het team vielen alle kwartjes op de juiste plekken”.

Praktijk

Van Oostenbrugge is naast praktijkhouder ook nog actief aan de behandelstoel. Een uitdaging maar iets wat ze graag doet. “Het mooie nieuwe is om een mentorrol voor de jonge tandartsen, mondhygiënisten en andere medewerkers te mogen vervullen! Wanneer je hen alle vertrouwen geeft groeit er iets prachtigs”. In totaal werken er twee tandartsen en vijf baliemedewerksters bij het Tandenhuis.

Team Hoef en Haag

Toekomst

Toekomstplan van Van Oostenbrugge is om de praktijk prachtig op te bouwen. “Uniek is om orthodontie, tandheelkunde en mondhygiëne onder 1 dak te mogen realiseren voor en in dit dorp en verre omstreken”. Op de begane grond zijn twee stoelen: een voor de tandarts en een voor de mondhygiënist. Zij werken voor het Tandenhuis Hoef en Haag. Op de eerste etage zijn twee stoelen vóór orthodontie gerealiseerd vanuit het Orthohuis. Een prachtige combinatie volgens Van Oostenbrugge. Wat ze beginnende praktijkhouders wil meegeven is vertrouwen hebben in je team en jezelf.

“Het starten begint met een verlangen!”

Leslie van Oostenbrugge

Leslie van Oostenbrugge

Wil je ook op dentalinfo.nl met collega’s delen hoe de start van je praktijk verliep? Mail naar info@dentalinfo.nl We stemmen graag met je af.

Lees meer over: Management, Ondernemen