Nieuw in de tandheelkundige zorg: taxi haalt patiënt op

Patiënten die de reis naar de kaakchirurg een grote drempel vinden? In Schiedam heeft de MKA Groep van vier kaakchirurgen een oplossing: de patiënten worden gratis opgehaald en teruggereden door Rinus Schaefer, een van de bekendste taxichauffeurs van die regio.

De Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie Groep zit pas sinds begin dit jaar in Schiedam en biedt uitgebreide zorg aan. Maar wat heeft een patiënt aan een afspraak om een kaakbreuk te herstellen of het gebit te laten reinigen als hij er niet kan komen?

Taxi als oplossing in coronatijd

Charles Versluijs, directeur van MKA Groep, zegt dat “kwetsbare patiënten en mensen op hoge leeftijd wordt geadviseerd om extra voorzichtig te zijn, maar in het openbaar vervoer is dat extra ingewikkeld”. Ze zijn een samenwerking zijn aangegaan met Taxi Rinus “om [hun] patiënten veilig en makkelijk naar hun afspraak te brengen en weer terug”. Gedurende een proefperiode in juli is de service gratis, wat in deze rare coronatijd natuurlijk erg fijn is.

Ervaring brengt rust

Taxichauffeur Rinus is met twintig jaar ervaring een bekende in Schiedam en Rotterdam. Hij heeft al veel meegemaakt en helpt de patiënten graag om met een geruster hart de behandeling in te gaan.

“Mensen kunnen zich soms onnodig druk maken om dingen. Ik heb weleens iemand weggebracht die heel ongerust was. Ik heb zelf ook wel het één en ander moeten ondergaan, dus ik ben ervaringsdeskundige, haha. Ik zei: joh, daar merk je niks van. Je wordt verdoofd, voor je het weet ben je klaar. Na afloop gaf hij me gelijk. Hij had er bijna niets van gemerkt. De werkelijkheid is altijd minder erg,” zegt de taxichauffeur.

Moppentap of stilte

“Doordat ik dit werk al zo lang doe, weet ik hoe ik met mensen om moet gaan. Heb je geen behoefte om te praten, of juist wel? Ik pas me volledig aan de ander aan. Ik zet echt niet uit mezelf de moppentap open. Ik ben nog van de oude stempel. Als ik bijvoorbeeld een ouder persoon wegbreng, blijf ik wachten tot de persoon veilig binnen is en de deur dicht is.”

Extra service

Door de extra service aan te bieden hoopt de groep kaakchirurgen hun patiënten de best mogelijke zorg te bieden en daarnaast het leven makkelijker te maken. Het is niet bekend wat er na de proefperiode gaat gebeuren met taxidienst.

Bron:
In de buurt Schiedam

 

 

Lees meer over: Communicatie, Ondernemen