Podcast: De tandarts als Blauwe Banaan

Podcast

Podcast van tandarts-ondernemer Ron Steenkist. Hij interviewt collega’s die zijn praktijkvisie en praktijkvoering hebben beïnvloed. In deze podcast praat hij met Wouter de Vries, een dienstenmarketeer en auteur van studieboeken waaronder de bestseller De Blauwe Banaan. Zijn favoriete vraag is: hoeveel wil je volgend jaar groeien? In de podcast worden de basisprincipes van de dienstenmarketing besproken, inclusief do’s en don’ts.

De Blauwe Banaan kan eigenlijk als volgt samen worden gevat, aldus De Vries:

“Er is een driepoot die je kwaliteit als tandarts bepaalt. Dat is alles wat je bij […] je opleiding leert […] – dat is het wat. Dan heb je het dienstverleningsproces an sich, het hoe: herken je de klant, weet je wat die klant wil, praat je met de klant. Dat is heel subjectief. […] En als derde, die twee worden ook nog gefilterd door iets, en dat ben je zelf. Dat noemen wij de vent of de tent [..], de ene tandarts is dus echt beter dan de andere ook al doen ze dezelfde vullingen. […]. Het wie-filter is eigenlijk essentieel.”

Daarnaast worden tips gegeven hoe je op het wie-gedeelte beter kan worden, en volgen nog drie adviezen voor jonge tandartsen.

Lees meer over: Communicatie, Ondernemen