Positieve reviews op Google te koop?

Positieve reviews op Google te koop

Een Duitse tandarts kreeg te maken met slechte recensies op Google nadat hij een telefonisch aanbod om zijn account te ‘optimaliseren’ met goede recensies had afgeslagen. Komt dit ook in Nederland voor? We horen het graag van u!

Reviews

Op internet zijn tegenwoordig overal reviews over te vinden. Hotelaccommodaties, producten bij een internetwinkel, verzekeringen en ook mondzorgprofessionals ontkomen er niet aan. Consumenten en patiënten worden steeds mondiger, maar de vraag is in hoeverre die reviews altijd echt zijn.

Negatieve recensies voor tandarts

Een tandarts in Duitsland kreeg, naast vijfsterrenbeoordelingen, ineens te maken met verschillende negatieve recensies op Google. Kan gebeuren natuurlijk, maar de recensies kwamen van mensen die nooit bij hem in de praktijk waren geweest. Dezelfde recensies bleken letterlijk ook bij andere tandartsen voor te komen.

Aanbod optimalisatie account

Toevallig verschenen de negatieve beoordeling vlak nadat hij had een aantal keer had geweigerd in te gaan op een telefonisch aanbod om zijn account te ‘optimaliseren’ met positieve recensies. Hiervoor diende uiteraard betaald te worden.

Het is al langer bekend dat goede reviews te koop zijn. Er bestaan websites die ‘patiëntenbijdragen’ aanbieden vanaf 29 euro per maand.

De Duitse tandarts heeft aangifte gedaan bij de politie, maar die gaf hem weinig hoop dat dit iets zou opleveren. Hij heeft ook geprobeerd Google te bellen, maar daar kreeg hij niemand aan de telefoon.

Ook in Nederland?

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen. Worden er in Nederland ook positieve recensies te koop aangeboden en verschijnen er ook verdachte negatieve recensies? Vul onze poll in.

Bron:
Nordbayern.de

Lees meer over: ICT, Ondernemen