Voorlichtingsmaterialen
Bekijk en download de voorlichtingsmaterialen voor de patiënt in de mondzorgpraktijk.
Veranderen? De voors en tegens van de patiënt
Maak voor je patiënt inzichtelijk waarom hij wel wil veranderen maar het toch niet doet. Als je om verandering vraagt, krijg je niet altijd antwoorden waarmee je goed kunt werken. Met deze tool krijg je dat wel. Je patiënt zal niet alleen begrijpen waarom hij nog niet verandert in zijn gedrag, hij zal je ook duidelijk maken of hij daadwerkelijk wel wil veranderen. Je laat hem zelf een afweging maken waarbij je hem helpt.
Voorbeeld persbericht: Mondhygiënist op het consultatiebureau
Voorbeeld persbericht voor aankondiging een spreekuur van een mondhygiënist op een consultatiebureau. Dit persbericht kun je aanpassen en naar lokale media sturen. Daarmee maak je de aanwezigheid van de mondhygiënist op het consultatiebureau goed bekend en krijg je tegelijkertijd media-aandacht voor je eigen praktijk.
Voorbeeld persbericht Gewoon Gaaf voor lokale media
Voorbeeld persbericht over een gezond kindergebit en Gewoon Gaaf voor lokale media. Hiermee kun je voorlichting geven in de lokale media over mondzorg en het kindergebit én...
Screenpresentatie Gewoon Gaaf
Biedt je praktijk Gewoon Gaaf aan? Dan is deze screenpresentatie voor de wachtkamer interessant.
Mini Menu – Uitleg
Deze tool is voor gebruik op het consultatiebureau of als je mini’s (0-4 jarige kindjes) op de praktijk ontvangt. Volgens de nieuwe richtlijn zullen kindjes al met 6 maanden in contact gebracht worden met een mondhygiënist en/of tandarts volgens de nieuwe richtlijn. Maar wat doe je dan precies?
Mini Menu – Waar wil je meer over weten?
Niet alle inwoners van Nederland kunnen goed hun vraag formuleren. Ook is een lange tekst lezen soms lastig. Daarom hebben we een beknopte tool voor je gemaakt die ook nog visueel is. Hierbij kunnen ouders kiezen waar ze het over willen hebben. Er wordt inzichtelijk gemaakt over welke onderwerpen ze meer informatie zouden kunnen krijgen.
Mini Menu – Eten en drinken
Willen ouders meer weten over voeding? Dit onderwerp is soms lastig bespreekbaar en het is fijn als ouders via deze tool zelf aangeven dat ze het hier over willen hebben.
Mini Menu – Speen en duim
Als ouders interesse hebben in informatie rondom de speen of over duimen. Ze kunnen met deze tool dan bekijken wat ze precies willen weten.
Mini Menu – Tandenpoetsen
Als ouders kiezen om het over tandenpoetsen te hebben, kun je daarna verder bekijken met deze tool wat ze hier precies over willen weten.
Mondrapport kind: waar ga je op letten bij het tandenpoetsen?
Vragenlijst voor kinderen: waar ga je op letten bij het tandenpoetsen? Het invullen van de lijst maakt het kind bewust van wat belangrijk is bij het poetsen.
Diepe tandvleesontsteking (parodontitis)
Informatie voor de patiënt over parodontitis.
Protocol zwangerschap
Hoe je als praktijk om met zwangere vrouwen? Bekijk het protocol, met informatie, tips en taakverdeling voor tandarts, mondhygienist en (preventie)assistent.
Voedingsdagboek
Boekje met vragen over voeding om door de patiënt te laten invullen. Zo kun je beter soms achterhalen wat de oorzaak van cariës en/of gebitsslijtage is.
Waarom een gedragsboekje?
Hoe en waarom kun je de gedragsboekjes gebruiken in de praktijk? Lees het in dit document.
Gedragsboekje gaaf gebit: voor tieners die extra aandacht bij de mondzorg nodig hebben
Boekje met vragenlijst voor tieners die extra aandacht bij de mondzorg nodig hebben in verband met cariës en/of tanderosie.
Gedragsboekje gezond kindergebit: voor ouders van kinderen
Boekje met vragenlijst voor ouders van kinderen die extra aandacht bij de mondzorg nodig hebben in verband met cariës en/of tanderosie.
Gedragsboekje: Ontstoken tandvlees
Boekje met vragenlijst voor patiënten met parodontitis. Het is belangrijk mensen zelf te laten nadenken wat de oplossing hiervoor is voor commitment aan gedragsverandering. Aan de hand van de vragenlijst wordt de patiënt aan het denken gezet. De vragen gaan in op verzorging van het gebit, voeding, drank, gebruik van het gebit en andere dingen die met leefstijl te maken hebben. De vragenlijst kun je in de stoel zelf doornemen of door de patiënt thuis laten invullen.