Duits laboratorium produceert 3D-geprinte gezichtsmaskers

Veel tandartspraktijken die nog open zijn kampen momenteel met een groot tekort aan gezichtsbescherming. Daarom draait het Duitse Bösing Dental overuren om gezichtsmaskers te 3D-printen.

Dankzij de snelle verspreiding van COVID-19 maken we allemaal een vervelende tijd door, maar de coronacrisis brengt bij sommige mensen en bedrijven ook het beste naar boven. Zo ook bij het Tandlaboratorium Bösing Dental uit Binger, Duitsland. Zij zagen de nood bij tandartspraktijken die zonder mondkapjes zaten. Het leeuwendeel wordt nu immers gebruikt door zorgpersoneel dat in (direct) contact staat met mogelijke coronapatiënten.

Daarom produceert het lab nu 24 per dag, 7 dagen per week grootschalige gezichtsbescherming voor tandartsen en praktijkpersoneel in Duitsland. Hierdoor kunnen de hoognodige ingrepen nog steeds veilig en hygiënisch plaatsvinden.

#Wir schützen Sie!

“Met de campagne #Wir schützen Sie! (wij beschermen jou) willen we onze bijdrage leveren om het praktijkpersoneel goed te beschermen en het huidige tekort aan hygiëneproducten (vooral mondkapjes) in de momenteel veeleisende tandheelkundige professie tegen te gaan”, zegt Christoph Bösing, eigenaar en directeur van het tandtechnische laboratorium.

Lasmaskers

De gezichtsbescherming wordt door 3D-printers vervaardigd uit PLA, dat sterk lijkt op het biofilament bestaande uit maïszetmeel en melkzuur. De maskers doen meer denken aan een lasmasker dan aan het vertrouwde mondkapje. Het harde plastic is 0,5 mm dik, beslaat niet en maakt het mogelijk om met een duidelijk zicht op de patiënt te werken. Binnen Duitsland worden de maskers voor €10,00 (excl. Btw) verkocht. Of Bösing Dental ook aan Nederlandse afnemers levert, is op dit moment nog onduidelijk. Op Instagram geven zij aan alleen bestellingen via info@boesing-dental.de aan te nemen.

Foto:
Bösing Dental, meer foto’s zie Instagram

Bron:
ZWP online
DZW
Bösing Dental

Lees meer over: Corona, Thema A-Z/