Endodontoloog Michiel de Cleen herdacht in de Telegraaf

Endodontoloog Michiel de Cleen herdacht in de Telegraaf

Het overlijden van De Cleen kwam onverwacht. Er werd na zijn dood dan ook uitgebreid stilgestaan bij het glansrijke carrière van de populaire endodontoloog. In de ‘In memoriam’-artikelen is terug te lezen hoe De Cleen een echte professional, een graag geziene spreker op congressen, maar vooral een goede vriend en mooi mens was.

Brieven van patiënten

In het krantenartikel in de Telegraaf van 18 januari 2022 (pagina T8) komt Fieke de Beukelaar, partner en collega, aan het woord. Zij laat weten dat ze na het overlijden van haar man honderden brieven van patiënten binnenkreeg. De patiënten loofden De Cleen’s kwaliteit om een tandartsbezoek pijnloos en gezellig te maken. “Het was een feestje om naar hem toe te gaan”, schrijft een patiënt in een brief die wordt aangehaald in het krantenartikel.

Goede vriend

Ook studiegenoot Sander Loos en vriend Frank Kessel blikken in ‘Het leven van… Michiel de Cleen’ terug op hun relatie met de endodontoloog. Hun voornaamste herinnering is aan de goede vriend die De Cleen was. Zo vertelt Kessel, die ruim 50 jaar bevriend is geweest met de Cleen: “Zijn interesse in anderen was groot, soms wist hij beter hoe het met mijn kinderen ging dan ik.”

Carrière van Michiel de Cleen

De meeste mensen herinneren Michiel de Cleen echter vooral als een uiterst bekwaam endodontoloog en een bedreven spreker. In 1988 studeerde De Cleen af van de ACTA aan de Universiteit van Amsterdam. Eind jaren ’80 nam hij de tandartspraktijk van zijn oom over. In 1991 werd hij een van de eerste officieel erkende tandarts-endodontologen van Nederland. In 2004 opende hij zijn ondertussen beroemde Endopraktijk de Cleen in Amsterdam. Hier verrichte hij in totaal meer dan 14.000 wortelkanaalbehandelingen.

Naast zijn reguliere werk als endodontoloog werd De Cleen bekend als (mede)auteur van verschillende (les)boeken over endodontologie, schrijver en hoofdredacteur van verschillende vakbladen, en spreker op congressen, universiteiten en cursussen.

dental INFO maakte vaak verslagen van zijn lezingen, lees deze hier terug

Bron:
De Telegraaf

 

 

Lees meer over: Endodontie, Thema A-Z