Chicago Midwinter Meeting 2021 vindt online plaats

De Chicago Dental Society (CDS) heeft aangekondigd dat de populaire, internationale beurs volgend jaar volledig digitaal zal plaatsvinden van 25 t/m 27 februari.

De coronacrisis raakt zelfs de grootste instituten ter wereld. Ook de Chicago Midwinter Meeting, een jaarlijkse beurs in Amerika, ervaart de gevolgen. De beurs zal in 2021 haar 156ste editie digitaal vieren. Het thema blijft hetzelfde: Heart of Dentistry.

Ondanks het feit dat er geen fysieke beurs is, is er genoeg te doen, aldus de organisatie. Digitale gasten kunnen genieten van een dynamisch wetenschappelijk programma en verschillende virtuele tentoonstellingen. Natuurlijk zullen er ook nog steeds presentaties zijn van innovatieve marktleiders en academici over allerlei onderwerpen.

Aanmelden voor de Chicago Midwinter Meeting

Voor Nederlandse tandartsen en mondhygiënisten kan dit een unieke kans bieden: de grote Chicago Midwinter Meeting bijwonen vanuit je eigen huis. Geen dure vliegtickets of riskante internationale reizen nodig. Vanaf 2 november 2020 is het mogelijk om jezelf te registreren voor de beurs.

Aan iedereen die zich registreert belooft de organisatie een “uitzonderlijk programma voor mondzorgprofessionals en een vervolg op het waardevolle en wetenschappelijk stimulerende evenement dat bezoekers kennen.”

IDS gaat wel fysiek door

Een andere grote internationale beurs – die iets dichter bij huis plaatsvindt – gaat wel in fysieke vorm door.  De IDS beurs zal van 9 t/m 13 maart 2021 plaatsvinden. Zoals elke twee jaar is de beurs weer te vinden in het Duitse Keulen.

De organisatoren zien een duidelijk verschil tussen een professionele B2B beurs en – bijvoorbeeld – een sportwedstrijd. Volgens hun gaat het op een dergelijke beurs om individueel contact, wat minder mensenmassa’s oplevert. Verder geloven zij dat de IDS in 2021 juist kan bijdragen aan het succesvol hervatten van de zaken als de strijd tegen het coronavirus de volgende fase ingaat.

Uiteraard zullen de coronamaatregelen en regels van de Duitse overheid op de IDS zo goed mogelijk in acht worden genomen.

Bron:
CDD
IDS

 

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z