Dentale vakbeurs IDS 2017 groot succes

IDS

Zaterdag 25 maart was de slotdag van de 37e editie van de vijfdaagse dentale vakbeurs Internationale Dental-Schau (IDS) in Keulen. De organisatoren en de bezoekers waren het er over eens dat de beurs een groot succes was.

IDS 2017 in getallen
De IDS wordt elke twee jaar georganiseerd door de GFDI-Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie mbH. Aan de beurs met een totale oppervlakte van 163.000 m2 werd dit jaar deelgenomen door 2305 bedrijven uit 59 landen. Er kwam dit jaar een recordaantal bezoekers op af: meer dan 155.000 uit 157 verschillende landen. Ongeveer 60 procent hiervan kwam uit het buitenland; dat is 20 procent meer dan twee jaar geleden. Ook het aantal Duitse bezoekers nam licht toe.

De IDS bewees weer ruimschoots haar betekenis voor de internationale dentale wereld.

Focus IDS 2017
De focus van de IDS 2017 lag op digitale productie- en diagnosemethoden, intelligente netwerkoplossingen voor de praktijk en het laboratorium, smart services voor tandartsen en tandtechnici en verdere verbetering van de patiëntenzorg en daarmee de mondgezondheid in de hele wereld.

Tandzorg als belangrijke economische factor
„De Internationale Dental-Schau (IDS) heeft haar reputatie als ‘s werelds grootste beurs in de tandheelkundige veld eer aan gedaan“, stelde Dr. Peter Engel, president van de Bundeszahnärztekammer bij de afsluiting van de beurs vast en voegde daaraan toe: „De tandzorg is een belangrijke werkgever en economische factor. Daarbij bewijst de tandzorgbranche crisisproof te zijn en levert zij een belangrijke bijdrage als banenmotor in de gezondheidszorg.“

Samenwerking
Uwe Breuer, president van het Verband der Deutschen Zahntechniker-Innungen (VDZI), verwoordde het belang van de IDS als volgt: „De Internationale Dental-Schau heeft zich vanuit het oogpunt van het VDZI opnieuw bewezen als ontmoetingspunt van specialisten uit tandtechnische laboratoria en tandartsenpraktijken. De zich uitbreidende digitale werkwijze in laboratoria en praktijken vraagt in de toekomst een nog nauwere samenwerking van beide expertises.”

Bron:
IDS

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z