Wat vinden patiënten belangrijk bij het kiezen voor een nieuwe tandarts?

Nieuwe tandarts

Vertrouwen dat de behandeling bij de tandarts steriel en hygiënisch is en de garantie dat de tandarts zorgt voor de gezondheid van tanden en tandvlees zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe tandarts. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Simplyhealth onder meer dan 5000 Britten.

90% van de ondervraagden Britten geeft aan dat ze het bij een nieuwe tandarts belangrijk vinden dat deze hygiënisch behandel. Op een gedeelde eerste plaats (met ook 90%) staat de verwachting dat de tandarts de gezondheid van tanden en tandvlees kan garanderen. Ook vertrouwen in de tandarts (89%), een duidelijke uitleg van de behandelingen en procedures (88%), een goede klantenservice (87%) en snel worden geholpen bij een spoedsituatie (87%) zijn van groot belang.

De top 10 van meest genoemde factoren bij keuze van een tandarts

90% – vertrouwen dat de behandeling steriel en hygiënisch is
90% – verwachting dat de tandarts gezondheid van tanden en tandvlees garandeert
89% – vertrouwen in de tandarts
88% – duidelijke uitleg over behandelingen en procedures
87% – goede klantenservice
87% – snel terecht kunnen bij spoedgevallen
84% – terecht kunnen op gewenste afspraaktijden
84% – afspraak op afgesproken tijd hebben
82% – locatie
82% – duidelijke informatie over gezond houden van mond tussen de afspraken in

“Deze inzichten kunnen tandartsen helpen hun diensten en communicatie zo aan te passen, dat ze in de behoeften van hun klanten kunnen voorzien.”, zegt Dr. Catherine Rutland, woordvoerder voor Simplyhealth.

Cosmetische behandelingen steeds belangrijker

Een ander interessant resultaat van het Britse onderzoek is de toenemende vraag naar cosmetische behandelingen. Van de ondervraagden gaf 38% aan het belangrijk te vinden dat hun tandarts ook cosmetische behandelingen uitvoert. Volgens Rutland neemt deze vraag al jaar op jaar met 80% toe. 34% van de respondenten zocht zelfs een tandarts die cosmetische behandelingen buiten het gebit kon uitvoeren.

Simplyhealth

Het onderzoek werd uitgevoerd door Simplyhealth, een van de grootste zorgverzekeraars van Engeland. Het bedrijf werd opgericht in 1872 en heeft geen aandeelhouders, wat ze een onafhankelijke partij binnen de gezondheidszorg maakt. Anno 2019 zijn er 6500 tandartsen aangesloten bij Simplyhealth die in totaal 1,7 miljoen patiënten behandelen. Aangezien het hier een onderzoek van een Engels bedrijf onder Engelse respondenten betreft, zijn de resultaten niet representatief voor de Benelux.

Bron:
Simplyhealth

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/