Slechte adem invloed op levenskwaliteit

Slechte adem

Uit onderzoek kwam naar voren dat mensen met slechte adem twee keer zo ongelukkig zijn als mensen zonder dit probleem. Het onderzoek werd gepubliceerd in ‘the International Journal of Dental Hygiene.’

Een grote groep deelnemers werd ondervraagd over specifieke aspecten in het dagelijks leven zoals zelfverzekerdheid en gevoel van geluk, en hun mondgezondheid. Er kwam naar voren dat mensen met slechte adem 500% meer negatieve ervaringen meemaakte. Ook rapporteerde deze groep mensen dat het hun negatief beïnvloedde op psychologisch gebied.

Link mondgezondheid en geestelijke gezondheid

Deze resultaten bevestigen ook eerder vastgestelde links tussen mondgezondheid en geestelijke gezondheid. CEO van de Britse Oral Health Foundation, Nigel Carter, sprak over het onderzoek.

“Het hebben van een goede routine voor het behouden van de mondgezondheid kan op een positieve manier bijdragen aan andere aspecten in het leven zoals een positieve kijk hebben en een beter professioneel leven. Van slechte adem af komen is hierbij ook belangrijk en dit kan vaak relatief makkelijk bereikt worden. Vaak is de slechte adem een resultaat van bacteriën in de mond en etensresten. Het is daarom belangrijk om minstens twee keer per dag de tanden te poetsen met fluoridetandpasta. Ook kan het gebruik van mondwater of suikervrije kauwgom helpen.”

Bron:
Dentistry.co.uk

Lees meer over: Halitose (slechte adem), Mondhygiëne, Thema A-Z