Mondzorgpraktijken staan klaar om werk te hervatten

werk-hervatten---startblok

Tandartsen en mondhygiënisten zijn in staat om op verantwoorde wijze hun reguliere zorgverlening te hervatten, melden de mondzorgkoepels. De Commissie Leidraad Mondzorg Corona heeft voor de hervatting een leidraad opgesteld met veilige richtlijnen. Ook hielden de KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT op 18 april een gezamenlijk webinar ‘Samen professioneel omgaan met corona’.

Leidraad hervatting mondzorg

Mondzorgverleners hebben de conceptversie van deze leidraad ontvangen van hun beroepsorganisatie.
De mondzorgkoepels stemmen in nauw overleg met VWS, de NZa, IGJ en ZN de koers voor hervatting van het werk af. VWS heeft haar waardering voor de leidraad uitgesproken en heeft aangegeven dat het RIVM en IGJ op korte termijn zullen reageren.
Op verzoek van minister Van Rijn hebben de mondzorgkoepels het advies om per 20 april het werk te hervatten opgeschort tot na de persconferentie dinsdag van premier Mark Rutte.

Webinar mondzorgkoepels

Op zaterdag 18 april hielden de KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT een gezamenlijk webinar ‘Samen professioneel omgaan met corona’. Hierin gaven zij een toelichting op de werkwijze achter de schermen om de mondzorg door de coronacrisis te loodsen en beantwoordden zij vragen van deelnemers. Het webinar is hier terug te bekijken.

Bronnen:
KNMT
ANT
NVM-mondhygiënisten

 

Lees meer over: Corona, Thema A-Z/