Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Door hulporganisatie Dokters van de Wereld krijgen duizend mensen die het zich niet kunnen veroorloven de komende maanden toch een gebitsbehandeling. Mensen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en Groningen die in armoede leven kunnen terecht bij een mobiele tandartspraktijk.

Vooraf geselecteerd

De duizend patiënten die door de mobiele tandartspraktijk zullen worden behandeld zijn vooraf geselecteerd door meerdere maatschappelijke organisaties.

Aandacht voor toegankelijkheid mondzorg

Dokters van de Wereld hoopt met deze actie aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van de mondzorg. Doordat vele behandelingen en gebitscontroles niet onder de basisverzekering vallen worden deze noodzakelijke ingrepen onbetaalbaar voor duizenden mensen met lage inkomens, wat volgens de hulporganisatie niet zou moeten kunnen.

Soortgelijke acties Verenigde Staten

In Amerika werden eerder soortgelijke acties gehouden. Zo organiseerde een tandarts in zijn eigen praktijk een dag waarin iedereen gratis langs kon komen, en werden eerder ook verschillende sporthallen omgebouwd tot mobiele tandartspraktijken om zo onverzekerde mensen gratis mondzorg te kunnen bieden.

Bron:
Telegraaf.nl
dental INFO

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z/