Patiëntenfederatie NL, ministerie VWS en zorgverzekeraars op werkbezoek in mondhygiënepraktijk

Patiëntenfederatie NL, ministerie VWS en zorgverzekeraars op werkbezoek in mondhygiënepraktijk

NVM-mondhygiënisten organiseerde op 12 juli een werkbezoek van Patiëntenfederatie NL, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en verschillende Nederlandse zorgverzekeraars aan mondhygiënepraktijk MondCleanic, de praktijk van mondhygiënist Mascha Nieuwenstein.

Taakherschikking en samenwerking

Het doel van het werkbezoek was het laten zien van hoe de dagelijkse samenwerking tussen tandartsen, mondhygiënisten en parodontologen verloopt in de praktijk. Ook werden de stappen besproken die nog moeten worden gezet voor het komende experiment van de taakherschikking.

Behandeltraject en uitdagingen in de mondzorg

De Patiëntenfederatie NL, het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars hoefden zelf niet plaats te nemen in de behandelstoel, maar kregen wel alle informatie over het behandeltraject en de uitdagingen in de mondzorg. Anderzijds wilde NVM-mondhygiënisten graag van hen weten wat zij belangrijk vinden bij het experiment voor de taakherschikking. Aan het einde van het bezoek werd daarom een groepsgesprek gehouden waarin gesproken werd over de drempels en dilemma’s die bij het experiment verwacht kunnen worden.

Lees meer over: Taakdelegatie | Taakherschikking, Thema A-Z