Nieuw franchiseconcept De Denticien: naar de winkel voor een kunstgebit 

Nieuw franchiseconcept De Denticien: naar de winkel voor een kunstgebit 

De Denticien start met een nieuwe werkwijze voor het vervaardigen van gebitsprotheses. Kon je voorheen voor een kunstgebit alleen bij een traditionele tandprotheticus en tandartspraktijk terecht, nu kan dit gewoon in de winkelstraat. De eerste Denticien 3D Gebitsprothese Studio is geopend in winkelcentrum De Mare in Alkmaar.

Het is de bedoeling om op korte termijn meer winkels te openen. De Denticien zoekt daarom kandidaten om de franchiseformule verder mee uit te bouwen.

De Denticien werkt met 3D print- en scantechnologie, waardoor het nemen van conventionele alginaat afdrukken niet meer nodig is. De prothese wordt volledig digitaal vervaardigd. Na een mondscan, wordt de prothese ontworpen met software, waarna de pasprothese geprint wordt. Als laatste wordt de definitieve prothese geprint met een 3D printer.

3D mondscan

De alginaat afdruk is bij de Denticien volledig vervangen met dank aan 3D mondscantechnologie. Door middel van een mondscanner wordt er een digitale afdruk gemaakt. Op basis hiervan wordt een individuele lepel vervaardigd, kan er direct verder worden gewerkt aan de mondscan en kan met de mondscanner direct de beet worden vastgelegd.

3D smile design

“De angst dat hun gezicht en lach veranderen met een nieuwe gebitsprothese is voor veel mensen best een hoge drempel. Maar ze willen wel graag hun onbezorgde natuurlijke lach terug. We kunnen onze klanten geruststellen door middel van ons 3D smile design. De nieuwe opstelling wordt natuurgetrouw in de mond geprojecteerd door middel van een 3D simulatie. Deze gratis 3D-simulatie van hun ‘nieuwe’ uiterlijk zorgt ervoor dat het eindresultaat al vanaf de start duidelijk is. Ook de kleur van de gebitsprothese wordt gezamenlijk bepaald. Tijdens de afgelopen drie jaar voorbereiding en testen is gebleken dat dit klanten erg geruststelt”, vertelt tandprotheticus Germen Versteeg, oprichter van de Denticien.

De Denticien levert volledige en partiële gebitsprothesen. Ook bieden ze een reserveprothese voor als iemand bijvoorbeeld op reis gaat, waarbij de huidige prothese exact gekopieerd kan worden en wordt uitgeprint als reserveprothese.

Het hogere gevoel van comfort wordt bereikt door te werken met een proefprothese, waardoor mensen aan de nieuwe gebitsprothese kunnen wennen. Ook deze wordt 3D-geprint. Mensen kunnen de proefprothese mee naar huis nemen om daar op hun gemak hun nieuwe lach te beoordelen en het comfort van het kunstgebit te ervaren. Vervolgens wordt de nieuwe prothese geplaatst en worden alle gebitsgegevens opgeslagen op een persoonlijke Denticien Servicepas. Deze krijgen mensen mee, waardoor ze altijd zelf beschikken over hun digitale prothese.

Franchiseformule Denticien

Germen Versteeg: “Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat ze een perfect passende prothese krijgen na een comfortabele behandeling. Het grote voordeel van onze studio in Alkmaar is daarnaast dat mensen hun bezoek kunnen combineren met ander winkelbezoek. Na de opening van deze eerste locatie willen wij volgend jaar de eerste franchisewinkels openen op andere locaties in Nederland. Hiervoor zijn we op zoek naar franchisenemers die wij gaan helpen met de juiste training, begeleiding en support. We kijken ernaar uit om samen met hen het kunstgebit op korte termijn net zo toegankelijk te maken voor mensen, als de bril dat tegenwoordig is.”

Training en begeleiding

Bij het opzetten van een Denticien 3D Gebitsprothese Studio komt veel kijken. Naast een uitgebreide inhoudelijke training om volledig digitaal te kunnen werken, zijn er ook andere zaken die De Denticien helpt opzetten. Hiervoor wordt samengewerkt met een groot team van ervaren professionals, zoals een reclamebureau, een bedrijfsadviseur, een interieurstyliste, een aannemer en een interieurbouwer. Door deze samenwerkingen wordt de franchisenemer volledig ontzorgd en kan hij of zij binnen een aantal weken een eigen Denticien openen.

Lees meer over: Markttrends, Tandprothese | techniek, Thema A-Z