Schokkende hoeveelheid suiker in hete dranken

De FGDP, een Britse beroepsvereniging van tandartsen, is geschokt door de grote hoeveelheden suiker die in verschillende hete dranken blijken te zitten, zoals is gebleken uit een enquête.Meer dan dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Uit een enquête bij 131 populaire café’s in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat een derde van de onderzochte drankjes wel 100 gram suikers bevatte. Dit is meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suiker voor een volwassene wat niet zou moeten kunnen, aldus de FGDP. Zij stellen voor om zo snel mogelijk grote maatregelen te nemen hiertegen, inclusief een belasting op suiker bevattende drankjes.

Ziek door suiker
“Suiker draagt een groot deel bij aan dagelijkse ziektegevallen, inclusief tandbederf, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker,” aldus FGDP’s Dr. Mick Horton. Mensen mogen dan wel steeds bewuster zijn van suiker in frisdrank, zij zijn dit hoogstwaarschijnlijk nog niet van diezelfde hoeveelheden suiker in hete dranken.

Label
“Mensen zouden de kans moeten hebben om beter geïnformeerde keuzes te maken, en moeten worden aangemoedigd om gezonde keuzes te maken. Dit soort producten zouden een duidelijk label moeten krijgen met daarop de vermelding van de grote hoeveelheid suiker.”

Overheid
De FGDP denkt dat een belasting op suikerrijke drankjes al zou helpen met het bewegen van mensen richting gezondere alternatieven. Dit niet per sé vanwege de prijs, maar voornamelijk vanwege de boodschap die hierachter verborgen zit.

Bron: Dentistry

Lees meer over: Actueel, Thema A-Z
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *