20 maart 2017: World Oral Health Day – Live Mouth Smart

World Oral Health Day

Dit jaar zal de World Oral Health Day wereldwijd gevierd worden op 20 maart. De World Dental Federation heeft dit initiatief in 2013 opgezet om mensen bewust te maken van het belang van goed mondgezondheid.

Thema
20 maart zal dan ook in het teken staan van het verbeteren van mondgezondheid, met dit jaar het thema: Live Mouth Smart. Het doel is om mensen inzicht te geven in de controle die ze hebben over de gezondheid van hun eigen mond. Dit om te laten zien dat een goede gezondheid van de mond, op welke leeftijd dan ook, zeer belangrijk is.

Tips
Op de website zijn een aantal tips te vinden om ‘Mouth Smart’ te leven:

  • Tip 1: Zorg voor een goede routine in mondgezondheid: van jongs af aan is het al belangrijk om regelmatig op controle te gaan zodat je hier op oudere leeftijd plezier van kunt hebben.
  • Tip 2: Stel je eigen mondgezondheid veilig.
  • Tip 3: Probeer risico-factoren te vermijden: zoals tabak en alcohol of diëten met veel suiker.
  • Tip 4: Begrijp dat mondgezondheid veel meer is dan een mooie glimlach.
  • Tip 5: Neem zelf deel aan activiteiten op de World Oral Health Day.

Deelnemen
Er zijn verschillende manieren om de World Oral Health Day te promoten in uw praktijk en zelf mee te doen. Via de website van World Health Day is het mogelijk om het logo van de WOHD te downloaden in het Nederlands. Ook zal er binnenkort een optie komen om zelf een poster te ontwerpen, of kies uit een van de 6 poster designs die door de WOHD zelf zijn ontworpen.

Verder worden er in verschillende landen activiteiten georganiseerd maar wordt er ook gestimuleerd om zelf een activiteit te organiseren zoals het organiseren van een evenement om geld op te halen voor een goed doel.

Bron:
World Oral Health Day

Lees meer over: Actueel, Mondhygiëne, Thema A-Z