Miljoeneninvestering in zorginnovaties

Miljoeneninvestering in zorginnovaties

Private investeerders hebben in het derde kwartaal van het afgelopen jaar wereldwijd 1,46 miljard dollar in de zorg geïnvesteerd. Het geld gaat vooral naar start-ups die zich bezighouden met big data, biotechnologie en online planningsapplicaties. Dit blijkt uit de internationale analyse van private equity door KPMG en CB Insights.

Innovatieve technologie
De resultaten zijn gepubliceerd in de tweede editie van de Venture Pulse Report. Het rapport analyseert de nieuwste wereldwijde trends in durfkapitaalinvesteringen. Hieruit blijkt dat steeds vaker wordt geïnvesteerd in jonge bedrijven met innovatieve technologie.

Nederland
In totaal werd in het derde kwartaal van 2015 174 miljoen euro gestoken in Nederlandse start-ups. Zoals in een innovatief bedrijf in Den Haag die airbags ontwikkelt om heupbreken te voorkomen. Men heeft ook miljoenen geïnvesteerd in een Nederlands bedrijf dat een medicijn ontwikkelt tegen doofheid. Tevens worden er investeringen gedaan in software waarmee bijvoorbeeld eenvoudig afspraken kunnen worden geboekt met zorgverleners. Nieuwe technologie wordt namelijk steeds belangrijker, en private investeerders zijn dan ook bereid om hierin massaal te investeren.

Bron: Zorgvisie.nl

Lees meer over: Actueel, Thema A-Z