Simulatie vereenvoudigd ontwikkeling tandheelkundige producten

Het ontwikkelen van innovatieve tandenborstels en –pasta’s kost veel tijd, vanwege de lange testprocedure. Een nieuwe uitvinding brengt hier echter nu verandering in.Langdurig proces
Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van een nieuw tandheelkundig product. Een tandenborstel of tandpasta kan het gebit op allerlei verschillende manieren beïnvloeden, en moet daarom ook uitvoerig getest worden om er zeker van te zijn dat zo’n product alleen maar goede dingen aanricht, en niks slechts. Dit kan soms heel lang duren.

Simulatie
Een nieuwe simulatie kan hier echter verandering in brengen. De simulatie heeft het vermogen om onder andere de vorm van de borstelharen of de grootte van de slijpende deeltjes in kaart te brengen, inclusief de mogelijkheid om deze met een klik te veranderen. Hierdoor kan de kwaliteit van nieuwe tandheelkundige producten makkelijk worden verhoogd en sneller op de markt worden gebracht.

Kwalitatieve vooruitgang
Het systeem werd ontwikkeld door onderzoekers van het Fraunhofer Instituut voor Mechanica van Materialen in Freiburg. “Met onze methode kan een fabrikant van tandheelkundige producten snel, goedkoop en betrouwbaar de invloed van verschillende elementen van het reinigen detecteren,” aldus Dr. Christian Nutto. Dit uit zich vervolgens weer in de kwaliteit van de producten, omdat allerlei mogelijk problemen zo snel en makkelijk kunnen worden opgespoord, voordat een product daadwerkelijk ontwikkeld hoeft te zijn.

Bron: Fraunhofer 

Lees meer over: Actueel, Thema A-Z
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *