Minder plastic in de mond en in de zee: poster bij FDI World Dental Congress

Minder plastic in de mond en in de zee: poster bij FDI World Dental Congress

Tandenpoetsen is een gewoontegedrag én tandenpoetsen met een bamboe tandenborstel is een milieuvriendelijke en bewuste keuze. Onder het motto: “Minder plastic in de mond en in de zee” reageerden velen enthousiast op de bamboe tandenborstel challenge: shooting a selfie met attitude. Een poster van deze mondzorginterventie zal worden gepresenteerd tijdens de 2019 ADA FDI World Dental Congress op 2-8 September in San Francisco.

Posterabstract bij FDI-congres in San Francisco

“Cleaner Oceans, Brighter smiles! SPOH ARTS (Yvonne Buunk-Werkhoven), dentalINFO (Anita de Klerk) en The Bamboo Brush Society (Roger Nefkens) werken samen aan professionele en optimale mondverzorging voor jong en oud. Deze dubbele mondzorginterventie is onlangs beloond met een acceptatie van een posterabstract “Optimal Tooth Brushing through a Sustainable Environmentally Friendly Bamboo Toothbrush!” De poster zal worden gepresenteerd tijdens de 2019 ADA FDI World Dental Congress op 2-8 September in San Fransisco, CA, USA.

Deze challenge is opgezet rondom de Dag van de mondgezondheid en de Dag van het tandvlees op 16 mei.

Doe mee

Doe mee en stimuleer patiënten en hun familieleden om ook met een duurzame bamboe tandenborstel te poetsen.

Moeder Werkhoven-Jansen en (klein)dochters
Moeder Werkhoven-Jansen en (klein)dochters

Selma-Burrekers
Mondhygiënist Selma Burrekers Groningen

Tandheelkundig-Centrum-Werkendam
Tandheelkundig Centrum Werkendam

Om dit te vieren en vooral om te delen, ontvang je 10% korting op je bestelling. Bestel nu op www.thebamboobrushsociety.com en vul de code clean10 in.

Door:
dr. Yvonne Buunk-Werkhoven, gepromoveerd sociaal psycholoog en mondhygiënist. Bestuurslid van de sectie Chief Dental Officers/Dental Public Health en bestuurslid, 2e secretaris van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap.

Lees meer over: Communicatie patiënt, Kennis