Eklund Foundation wijst 200.000 euro toe voor odontologisch onderzoek in 2020

De Eklund Foundation stelt opnieuw geld beschikbaar voor tandheelkundig onderzoek.

Het is tijd voor onderzoekers binnen de tandheelkunde om hun financieringsaanvragen van de Eklund Foundation voor Odontologisch Onderzoek en Onderwijs in 2020 voor te bereiden. Dit jaar heeft het bestuur van de Ekland foundation 200.000 euro aan onderzoekssteun toegewezen.

Projectfinanciering voor exprimentele en klinische tandheelkunde studies

De aanvraagperiode begint 1 mei en de laatste dag van indiening is 31 mei. Het aanvraagformulier kan worden bekeken op de website van de Eklund Foundation. Zowel experimentele als klinische studies binnen alle gebieden binnen de tandheelkunde zijn welkom, maar projecten gerelateerd aan parodontologie, implantologie of cariologie krijgen voorrang. Onderzoekers mogen financiering aanvragen voor een deel van een project of een project in zijn geheel. De succesvolle projecten zullen in de herfst van 2020 bekend worden gemaakt.

De Eklund Foundation is opgericht door een donatie van de familie Eklund, eigenaren van TePe mondhygiëneproducten, ter viering van hun langdurige relatie met de professionele tandheelkundegemeenschap. De stichting zal nu voor het vijfde achtereenvolgende jaar beurzen verstrekken.

Projecten die de afgelopen jaren werden ondersteund omvatten studies in parodontologie en implantologie en werden in verschillende delen van de wereld uitgevoerd – Italië, Nederland, Servië, Spanje, Zweden, het VK en de VS. Meer informatie over eerdere subsidieontvangers vindt u op de website.

De Eklund Foundation is in 2015 opgericht om onderzoek en onderwijs op het gebied van odontologie te ondersteunen. Het berust op een donatie van MSEK 50 door de familie Eklund, eigenaren van het Zweedse bedrijf TePe Oral Hygiene Products.

Lees meer over: Kennis, Onderzoek