Coronavirus dwingt MegaGen tot uitstel AnyRidge Day implantologie symposium 4 april

AnyRidge Day implantologie symposium

Het had een groot en wetenschappelijk feest moeten worden: het implantologie symposium van zaterdag 4 april in de Koepelhal in Tilburg. Een dag waarop niet alleen het 10-jarig bestaan van MegaGen Benelux zou worden gevierd, maar ook het 10-jarig jubileum van haar AnyRidge implantaat. Maar dat feest gaat helaas niet door. In verband met de ontwikkelingen rondom het COVID-19 (coronavirus) en het sterke internationale karakter van het evenement, heeft de organisatie besloten het symposium uit te stellen.

Zekere voor het onzekere

“Het was een moeilijke en makkelijke beslissing tegelijkertijd”, aldus Eduard Verschuuren, Managing Director MegaGen Benelux en organisator van het evenement. “Het is pittig om een evenement waar je zo naar toe leeft en waar zoveel energie en aandacht in is gaan zitten, uit te stellen. Maar met de gezondheid van onze gasten, medewerkers, klanten en partners nemen we geen enkel risico. En dus was de keuze met de komst van het virus in Nederland afgelopen week snel gemaakt”.

Het uitstel van het Benelux-symposium is voor MegaGen in korte tijd het tweede opeenvolgend evenement dat is afgelast in verband met het coronavirus. Eerder is het MegaGen International Symposium dat in Shanghai, China zou plaatsvinden afgelast.

Nieuwe datum

Wanneer het jubileumevenement wel zal plaatsvinden is nog onduidelijk. “Zodra er beter zicht is op hoe het virus zich ontwikkelt in Europa gaan we direct op zoek naar een nieuwe datum”, licht Joos van Riet, Head of Training & Education MegaGen Benelux toe. “Bezoekers die het
evenement op 4 april zouden bijwonen krijgen de gemaakte kosten voor hun deelname vanzelfsprekend terug. Wij zullen hierover spoedig met hen contact zoeken”.

Zuid-Korea

Het coronavirus was de afgelopen weken het gesprek van de dag bij MegaGen Benelux. Iets dat tot vorige week nog niet per se iets te maken had met het wel of niet doorgaan van het symposium. MegaGen is namelijk van oorsprong een Zuid-Koreaanse organisatie. “Ons
hoofdkantoor staat in Daegu: de regio waar het coronavirus de afgelopen week flink om zich heen heeft gegrepen”, vertelt Verschuuren. De afgelopen tijd is er dagelijks contact met Zuid-Korea. Niet alleen om de ontwikkelingen op de voet te volgen, maar ook om mee te
denken met eventuele maatregelen om de gezondheid van haar 400 medewerkers te beschermen. “Daar gaat momenteel al onze aandacht naar uit”, vervolgt Verschuuren.

Geen grote zorgen

Dat gaat tot nu toe gelukkig erg goed. En dus maakt het team hier in de Benelux zich tot op heden geen grote zorgen. Alle mensen in de productiefaciliteit worden voortdurend gecontroleerd en de situatie blijkt steeds veilig genoeg om de productie door te laten draaien.
Ook het Europese distributiecentrum in Breda is volledig aangevuld, waardoor de levering van haar producten vooralsnog niet in gevaar komt. Verschuuren: “Sinds de uitbraak in Europa hebben we lokaal extra hygiënemaatregelen genomen. Daarnaast zijn we druk bezig met de
uitbreiding van onze lokale voorraad in Oisterwijk en schakelen we voortdurend met onze Europese collega’s. Zo houden we de kans op vertragingen zo klein mogelijk”.

Lees meer over: Kennis, Scholing