Een op de vier mannen heeft voorkeur voor rechter gebit

Een op de vier mannen heeft voorkeur voor rechter gebit

Onderzoek in Engeland toont aan dat één op de vier mannen graag zijn uiterlijk zou verbeteren door zijn tanden rechter te laten zetten. Het onderzoek werd uitgevoerd door Align Technology.

Onderzoek
Driehonderd Engelse mannen van verschillende leeftijdscategorieën en economische achtergronden werden ondervraagd. De vragen gingen over de mate van zelfverzekerdheid met betrekking tot hun uiterlijk en in hoeverre ze stappen zouden ondernemen om fysieke imperfecties te verbeteren.

Resultaten
De resultaten toonde aan dat mannen in de leeftijdscategorie achttien tot vierentwintig jaar al onderzoek hadden gedaan naar mogelijke behandelingen voor hun uiterlijk. Dit was opmerkelijk omdat juist de mannen in deze categorie nog jong zijn en het vaak door deze groep als fout wordt gezien om iets aan je uiterlijk te veranderen. Verder bleek dat één op de vier mannen graag een rechter gebit zou willen hebben en bereid is hiervoor in behandeling te gaan. Echter, hoewel veel mannen aangaven naar behandelingen te hebben gekeken (63%) overweegt maar vierentwintig procent hiervan ook daadwerkelijk een behandeling.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er veel regionale verschillen waren in zelfverzekerdheid over het gebit. Van de ondervraagden uit de groep uit Yorkshire en Humber was maar 2% zeker over hun gebit. Daarentegen waren de Schotten het meest zelfverzekerd over hun gebit en zou 75% van de Londenaren actie ondernemen om hun tanden rechter te zetten.

Bron:
Dentistry.co.uk

 

Lees meer over: Cosmetische tandheelkunde, Thema A-Z/