Week van de RI&E: Gezondheid en veiligheid in de praktijk

week-van-de-ri&e

Gezondheid en veiligheid in de tandartspraktijk zijn belangrijker dan ooit. Van 21 t/m 25 september 2020 is er tijdens de week van de RI&E  extra aandacht voor deze thema’s.

Een risico-inventarisatie en -analyse helpt je om de risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer in kaart te brengen. Het kan een handige tool zijn om verzuim te voorkomen. Of om lichamelijke en geestelijke klachten vroeg in de kiem te smoren.

Zeker in tijden van corona, waarin we het aantal gezondheidsklachten in de tandartspraktijken zien stijgen, is het verstandig om hier aandacht aan te besteden. Daarom initieert het steunpunt RI&E de Week van de RI&E.

Activiteiten voor de mondzorg

Van 21 t/m 25 september 2020 worden praktijken bewuster gemaakt van de risico’s die er op hun werkvloer zijn. En er zijn tips, workshops en webinars waarmee jij je praktijk direct veiliger kan maken. Voor de mondzorg staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo organiseert de KNMT een webinar ergonomisch werken in de mondzorg. Helaas is deze al volgeboekt, maar bij een goed verloop kun je deze achteraf via de KNMT terugkijken.

Daarnaast is er ook een KNMT-webinar werken met gevaarlijke stoffen. Ed Kolsteeg van de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige branche geeft op 23 september antwoord op brandende vragen en geeft je praktische tips voor veilig werken mee.

Arbo-spreekuur

Dan is er nog het Arbo-spreekuur op 24 september. Tussen 13:00 en 14:00 kunnen KNMT-leden RI&E-expert Josje Salentijn telefonisch bereiken via 030 – 60 76 335. Zij kan al jouw vragen rondom risico-inventarisatie en -analyse beantwoorden.

Er is dus genoeg te doen. Dit kan een mooie week zijn om de veiligheid en gezondheid binnen jouw praktijk naar het volgende niveau te tillen.

Bekijk de artikelen over ergonomie op dental INFO

Op dental INFO vind je veel artikelen over ergonomie

Bekijk ook de video Ergonomie: 5 tips voor gezond werken met ergonoom Amber Denekamp.

Bron:
Steunpunt RI&E

Lees meer over: Ergonomie, Thema A-Z