Amazon lanceert service voor verwerken van medische teksten

Amazon lanceert service voor verwerken van medische teksten

Eind november lanceerde Amazon de ‘Amazon Comprehend Medical’: een service die op basis van machine learning patiënt informatie kan identificeren uit medische teksten, zoals notities, transcriptie en radiologie rapporten.

Patiëntgegevens uit verschillende bronnen

De nieuwe dienst gebruikt machine learning om relevante patiëntgegevens naar boven te halen uit verschillende bronnen. Amazon Comprehend Medical herkent medische condities, anatomische begrippen, medicaties, medische test details, behandelingen en procedures.

Betere beslissingen en data privacy

Hiermee kan Comprehend Medical artsen, verzekeraars en onderzoekers helpen om betere klinische beslissingen te maken en biedt het ondersteuning aan voor het managen van klinische behandelprocessen. Tegelijkertijd wordt er met de service beter omgegaan met data privacy en de richtlijnen voor beschermde gezondheidsinformatie.

Integratie met andere systemen

Op dit moment is de dienst al beschikbaar en wordt het onder andere al gebruikt door een kankeronderzoekscentrum in Seattle. De dienst is geschikt voor Amazon’s HIPAA en kan worden geïntegreerd met andere gezondheidsapplicaties, -services en -systemen.

Bron:
Amazon

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/