Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen

Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit en Instrument overnemen

Planmeca Oy, een van de grootste particuliere fabrikanten op tandheelkundig gebied, gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen van Envista Holdings Corporation. Beide bedrijven zullen als onafhankelijke bedrijven blijven opereren maar kunnen samenwerken voor producten, innovaties en het distributienetwerk.

Posities versterken

Volgens Planmeca zal de overname de posities van Planmeca en KaVo als “toonaangevende leveranciers van innovatieve tandheelkundige oplossingen versterken”. Planmeca is een fabrikant van hightech tandheelkundige apparatuur en software, KaVo is een gerenommeerde fabrikant en leverancier van tandheelkundige units en instrumenten.

Omzet van meer dan een miljard

De transactie zal naar verwachting eind 2021 worden afgerond. Planmeca Oy zal een belang van 51% in KaVo Treatment Unit & Instrument verwerven en Heikki Kyöstilä, een particulier, de resterende 49%. De Planmeca Group zal na de overname wereldwijd in totaal 4.500 mensen in dienst hebben en de omzet zal naar verwachting stijgen tot meer dan 1,1 miljard euro.

Premium merk

“We hebben altijd grote bewondering gehad voor KaVo als premium merk. Dit partnerschap stelt ons in staat om uitzonderlijke waarde te bieden aan zowel onze klanten als distributeurs. Het is onze missie om ’s werelds toonaangevende leverancier van digitale tandheelkundige oplossingen te worden”, aldus Tuomas Lokki, Senior Vice President van Planmeca Group.

Bron:
Planmeca

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z