Yoga voor mondzorgprofessionals

Mondzorgprofessionals krijgen elke dag met fysieke, mentale en emotionele uitdagingen te maken. De omgang met angstige patiënten, lange tijden zittend doorbrengen, de angst van het bezitten van een praktijk enzovoort kunnen soms even allemaal teveel worden en leiden tot angst, boosheid en soms zelfs depressies. Er zijn uiteraard meerdere mogelijkheden om hiermee te kunnen leren omgaan, en een daarvan is yoga.Technieken van yoga
De basis van allerlei verschillende vormen van yoga is het synchroniseren van het lichaam en de ademhaling. De ademhaling wordt in een bepaald ritme gebracht, wat met verschillende technieken kan worden gedaan. Elke techniek kan worden gebruikt om verschillende effecten te bereiken. De meest bekende is het diep in- en uitademen, waarbij de in- en uitademing even lang duren.

Fysieke voordelen
Dit brengt meerdere fysieke en mentale voordelen met zich mee. Fysieke voordelen kunnen zijn het ontgiften en ontspannen van het lichaam, en meer flexibiliteit. Ook kunnen door middel van yoga onder andere de longen, het hart en het immuun systeem worden versterkt. Yoga kan ook bijdragen aan betere slaap, een lager bloedsuiker niveau en versterking van de botten.

Mentale voordelen
Naast fysieke voordelen, brengt yoga ook veel mentale voordelen met zich mee, zoals een betere concentratie en meer bewustzijn van het heden. Hierdoor wordt de kans kleiner om in stressvolle tijden een negatieve uitbarsting te krijgen, en wordt het veel makkelijker om hier rustig en goed mee om te gaan.

David Hennington, 25 jaar actief als tandarts, 15 jaar actief in yoga, adviseert elke mondzorgprofessional om eens kennis te maken met yoga, om zelf te ervaren hoe dit een positieve uitwerking kan hebben op zowel het werk- als privé leven.

Bron: Hygienetown

Lees meer over: Actueel, Thema A-Z
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *