Google: de weg naar nieuwe patiënten

Google

Meer en meer patiënten plegen Google raad bij pijn, voordat zij naar een praktijk toe stappen. Naast de nodige tips en tricks komen zij hier ook in aanraking met artsen en praktijken. Om deze reden is goede zichtbaarheid op internet dan ook steeds belangrijker aan het worden voor elke tandarts. Doe de testen en kom erachter of u zelf goed vindbaar bent of niet!

Stap 1 – Ben ik zichtbaar?

Een goede eerste stap om erachter te komen of u wel of niet goed zichtbaar bent is het simpelweg googelen van “tandarts [plaatsnaam]”, aangezien dit bij verre weg de meest gebruikte manier is waarop mensen u zullen proberen te vinden. Vervolgens kan u op verschillende manieren verschijnen.

Algemene advertentiepagina’s
Naamsvermelding op bijvoorbeeld startpagina’s zorgt voor vindbaarheid, maar daar houdt het dan ook op. Hier zullen vaak ook andere praktijken op vermeld staan waardoor dit geen ‘unieke aandacht’ oplevert.

Google Maps
Ideaal is het als u direct bovenaan de pagina verschijnt, met praktijknaam en – website en een pinnetje op een kaart van Google Maps. Heel duidelijk en het zorgt dat iedereen direct weet waar ze moeten zijn. Om hierop te komen moet Google uw bedrijf kwalificeren.

Eigen praktijkwebsite
Een goede praktijkwebsite is veel waard. U kunt hier niet alleen veel informatie kwijt, maar ook kunt u, met de juiste online strategieën, zorgen dat u op meer dan een manier vindbaar wordt.

Stap 2 – ‘Ego-googelen’

U bent niet de enige die dingen over uzelf en uw praktijk verspreid op internet – nee, ook anderen doen dit, en dat gaat tegenwoordig snel. Zoek daarom eens op uw praktijknaam en kijk wat u tegenkomt, ook naast uw eigen website en Google Maps-tekentje. Zo zijn er meerdere recensie-websites en uiteraard ook een breed scala aan sociale media waar van alles op wordt verspreid. Sociale media is überhaupt ook een goede om zelf actief op te zijn – zowel om te lezen wat er over de praktijk wordt gezegd als om de praktijk te promoten.

Bron:
ZWP online.de

 

Lees meer over: E-health, Kennis/