Tips voor het bepalen van de perfecte kleurtoon

Tips voor het bepalen van de perfecte kleurtoon

Wetenschap maakt het mogelijk om nauwkeurig de kleur van de tanden te bepalen. Hoe meer informatie u kan doorgeven aan de tandtechnicus, hoe beter. Idealiter werkt hij met foto’s voor een volledig beeld van de patiënt. Wilt u echter snel beslissen, dan volgen hier enkele tips om dit zo precies mogelijk te kunnen doen.

Kleurtoon bepalen vóór de behandeling
De tanden van de patiënt zullen tijdens de behandeling uitdrogen. Bepaal daarom meteen bij binnenkomst van de patiënt de kleurtoon, zodat de tanden nog voldoende gehydrateerd zijn.

Natuurlijke verlichting
U kunt het beste gebruik maken van natuurlijk licht of daglichtlampen. Probeer het gebruik van sterke boven verlichting te vermijden.

Wees snel
Het vermogen van het oog om een kleur te definiëren vermindert na ongeveer vijf seconden. Langdurig naar de tanden staren maakt het moeilijker om de kleuren te onderscheiden. Wees snel en vertrouw op uw instinct.

Felle kleur lippenstift
Als een patiënt een felle kleur lippenstift op heeft, kan de contrasterende kleur uw waarneming in de war brengen. Bedek de lippen met een neutrale blauwe/grijze kaart of gewoon met uw vinger.

Second opinion
De wetenschap heeft aangetoond dat vrouwen meer kleuren kunnen zien en een beter vermogen hebben om kleuren te definiëren.

Bron:
Dentistry

Lees meer over: Cosmetische tandheelkunde, Thema A-Z/