Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in

Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in

De prijs van gezondheidszorg in de VS rijst de pan uit en betaalbare zorg is een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Recentelijk is Walmart daarom begonnen met het opzetten van Walmart Health centra. In een interview met een Amerikaans dentaal online vakblad legt Roshan Parikh, hoofd tandheelkunde, uit hoe de supermarktketen te werk gaat.

Zorg wordt steeds duurder

Parikh legt uit dat van 2004 tot 2014 het gemiddelde Amerikaanse loon met 32% is gestegen terwijl het eigen risico in diezelfde periode met 256% steeg. De zorg wordt steeds onbetaalbaarder voor de gemiddelde Amerikaan. Om die reden wil hij samen met Walmart de bevolking “gezonder en betaalbare toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg” bieden.

Goedkopere zorg met geïntegreerd zorgmodel

Het doel is om Amerikanen geld te laten besparen zodat ze beter en gezonder kunnen leven. Dit willen ze doen met een geïntegreerd zorgmodel. In de Walmart Health app kunnen patiënten een afspraak maken, verzekeringsinformatie ingeven en een schatting voor de prijs van de behandeling krijgen.

Nadat patiënten voor hun afspraak zijn geholpen in de wachtruimte betreden ze een ruimte die plaats biedt aan allerlei soorten zorg. Hieronder vallen bijvoorbeeld medicijnen, gezondheid van het gedrag, tandheelkunde en optometrie. Alle verkregen informatie wordt vervolgens samengebracht in het computersysteem.

Eerste Health centra in Georgia

Om dit te realiseren bouwde Walmart een volledig testmodel en ondervroegen ze 25.00 Amerikanen over hun ideeën voor verbeteringen van de bestaande gezondheidszorgmodellen. In september 2019 werd uiteindelijk hun eerste Health centrum geopend in Georgia. Inmiddels is ook de tweede in Georgia geopend en zullen ze in meer plaatsen verschijnen.

Plannen om uit te breiden

Uiteindelijk wil Walmart naast goede klantrelaties opbouwen ook leren hoe ze “verwijzingspatronen het best kunnen optimaliseren voor de verschillende geneeswijzen”. Ook zijn er plannen om uit te breiden naar onder andere cosmetische procedures als blijkt dat daar vraag naar is.

 

Bron:
DrBicuspid.com

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/