Emotionele ondersteuning door tandenborstel

Emotionele ondersteuning door tandenborstel

Met de nieuwste tandenborstel van het Zweedse Foreo, de Issalexa, kunnen zenuwen, angst, stress en andere emoties worden gedetecteerd met behulp van speeksel. Vervolgens kan met behulp van kunstmatige intelligentie emotionele ondersteuning worden geboden, met spraaktechnologie om de poetser aan te moedigen en feedback te geven.

Speeksel detectie

Uit onderzoek is gebleken dat de mond droger wordt op het moment dat er angst, stress of nervositeit wordt getoond: xerostomie. Deze innovatieve tandenborstel is in staat dit te detecteren, om vervolgens de gebruiker te kalmeren met aanmoedigende woorden. Daarnaast is de Issalexa in staat om emotionele gevoeligheid te detecteren, en kan het gebruikers waarschuwen als deze een poetsbeurt dreigen over te slaan.

Vreemdgaande partners

Een andere functie die aan de Issalexa kan worden toegevoegd is het bestuderen van potentieel ‘vreemd’ speeksel in de mond van iemands partner, om te kijken of deze trouw is of niet. Mocht dit niet zo zijn dan zal de tandenborstel rood kleuren en ‘who’s been a naughty girl/boy’ als commentaar leveren.

De Issalexa is een van de tandenborstels uit de Issa-reeks van het Zweedse Foreo. De Issa 2, die eerder werd gelanceerd, was onder andere te zien in aflevering vijf van Star Trek Discovery. De Issalexa is te koop voor €299.

Bron:
Foreo.com 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z