Henry Schein Dental doet weer mee met Run for KiKa

Henry Schein Dental doet weer mee met Run for KiKa

Op 26 mei 2019 zetten een twintigtal Team Schein medewerkers zich samen met familieleden in voor het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden voor kinderen met kanker. Voor het vierde jaar op rij namen Henry Schein medewerkers van diverse afdelingen en hun familieleden deel aan een sponsorloop van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Zij liepen vijf of tien kilometer om sponsorgeld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. De organisatie was ook een van de medaillesponsors, zodat alle deelnemers een blijvende herinnering hebben aan hun prestatie.

Henry Schein Cares

Dit Team Schein initiatief is onderdeel van Henry Schein Cares, het wereldwijde programma voor maatschappelijk ondernemen van Henry Schein. Henry Schein Cares probeert de toegang tot gezondheidszorg wereldwijd te verbeteren door middel van de focusgebieden: gezondheid, preventie, behandeling en educatie, voorbereiding bij noodgevallen en noodhulp, en capaciteitsontwikkeling van de gezondheidszorg.

“Wij zijn verheugd dat onze teamleden ieder jaar aan de Run for Kika mee willen doen. Dit maak het mogelijk om KiKa op de lange termijn te steunen. Het is zo belangrijk het bewustzijn voor kinderkanker te vergroten en betere behandelmethoden te realiseren,” aldus Cees Balder, Managing Director, Henry Schein Dental – Benelux.

“Henry Schein steunt KiKa ook via het jaarlijkse Practice Pink programma dat in het najaar plaatsvindt. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid te helpen met de aankoop van producten uit het ‘pink’ assortiment waarbij een percentage van de omzet van deze ‘pink’ producten wordt gedoneerd aan KiKa.

Run for KiKa

Run for KiKa bestaat uit een reeks hardloopevenementen die allemaal één doel hebben: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. Alle hardlopers, vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor KiKa. Voor de allerkleinsten die ook willen rennen voor het goede doel is er een speciale KidsRun. Ze leggen een parcours van 1 kilometer af en mogen daarbij door een volwassene worden begeleid.

KiKa is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. Aanleiding was het verzoek van twee bekende kankerspecialisten om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker. De beide oncologen hadden het gevoel dat er veel meer mogelijk moest zijn op het gebied van kinderkanker. Het genezingspercentage stond al een hele tijd stil op zo’n 70%, terwijl er inmiddels heel veel nieuw onderzoek mogelijk was.

 

 

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/