Samenwerking DRS en Vitens op gebied van waterkwaliteit

Afgelopen jaar heeft DRS met groot succes de watermonstername in de mondzorg geïntroduceerd. Met de nieuwe WIP-richtlijn voor de deur, waarin sprake is dat de instellingen voor de mondzorg twee maal per jaar hun waterkwaliteit laten controleren, anticipeert DRS door haar capaciteit uit te bereiden. Om de kwaliteit van haar dienstverlening te kunnen blijven waarborgen gaat DRS met ingang van januari een samenwerkingsverband aan met Vitens.

Vitens
Vitens levert aan 5,6 miljoen huishoudens in Nederland betrouwbaar drinkwater en heeft een van de modernste drinkwaterlaboratoria van Europa. Het laboratorium van Vitens verwerkt dagelijks vele honderden watermonsters en is grotendeels geautomatiseerd. Zowel de logistieke middelen als de geavanceerde meetapparatuur zorgen voor een grote efficiency en een hoge kwaliteit. Het Vitens Laboratorium is zowel voor analyse- als bemonsteringsmethoden geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie op basis van NEN-EN-ISO/IEC 17025 onder nummer L043 (Leeuwarden).

Resultaten van wateranalyse vertaald naar praktijk
Voor de branche betekent deze samenwerking dat DRS het vertrouwde gezicht blijft tijdens de monstername in de praktijk en dat de monsters conform de genoemde NEN norm worden ingezet in het laboratorium van Vitens in Leeuwarden. De resultaten van de wateranalyses worden door DRS vertaald naar de tandheelkundige praktijk. Mocht de waterkwaliteit onverhoopt niet aan de eisen voldoen, dan kan DRS de praktijken ondersteunen met een Risico Inventarisatie en een Waterbeheersplan.

Lees meer over: Actueel, Producten, Thema A-Z, Waterkwaliteit
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *