Praktijkinrichting

In deze categorie leest u over zaken gerelateerd aan de praktijkinrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuw ontwikkelde technologieën, de mogelijkheden voor recycling binnen een tandartspraktijk, of aan een kijkje in een aantal van de best ingerichte mondzorgpraktijken ter wereld.

lamp
,

Wat is goed werklicht in een behandelkamer?

Iedereen boven de 30 krijgt ermee te maken: het gezichtsvermogen loopt terug. Veel gehoorde klachten als gevolg van slechte werplekverlichting zijn dan ook branderige ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Toch is verlichting vaak een sluitpost bij de inrichting van een mondzorgpraktijk. Hoe verlicht u uw behandelkamer?
behandelkamer
,

Interieurinspiratie: een bijzondere behandelkamer

De behandelkamer is het visitekaartje van de praktijk. Het is de ruimte waar alles voor de patiënt gebeurt en waar u werkt: het is de belangrijkste kamer van de praktijk. De inrichting van deze kamer is dus van belang.

kunst
,

Inspiratie voor kunst in uw praktijk

Een bijzonder initiatief bij een tandartspraktijk in Barendrecht: hier exposeert slechtziende kunstenaar Iris-Spruit Bleijenberg enkele schilderijen.
nieuwe praktijk
,

OPROEP – heeft u een nieuwe praktijk of heeft u onlangs verbouwd?

Heeft u een nieuwe praktijk of heeft u deze onlangs verbouwd? Stuur ons foto’s van uw praktijkinrichting en inspireer uw collega’s!
Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland
,

Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland

Uit meer dan zestig aanmelding en duizenden ideeën is Mundwerk Albstadt naar boven gekomen als winnaar van de ZWP online-prijs voor de mooiste tandartsenpraktijk van Duitsland.
Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf
,

Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Steeds vaker wordt technologie ingezet in de tandartsenpraktijk. Maar voor een succesvolle implementatie van de technologie moeten er eerst een paar stappen worden genomen.
acta-online-veiling
,

Online veiling inboedel en inventaris ACTA Almere tot 1 september

De vestiging van ACTA in Almere is gesloten en de inboedel en inventaris worden nu online geveild. Bent u op zoek naar tandheelkundige apparatuur, instrumenten, installaties en kantoorinrichting?
rolstoel
,

Kantelstoel voor rolstoelen

Speciale kantelstoelen voor rolstoelgebruikers – in Nederland zijn er slechts twee praktijken te vinden die hierover beschikken. Een hiervan is tandartspraktijk Wiranto & Go in Almelo.

Meer

Recycling in tandartspraktijk belangrijk

Tandarts en wildlife fotograaf Joe Bunni pleitte op het Osteology Monaco International Symposium voor een groter bewustzijn van het belang van recycling in de tandartspraktijken. Door kleine aanpassingen in het plastic verbruik kunt u helpen vervuiling van oceanen tegen te gaan.
11 juli 2016/door Redactie

Waarop letten bij het kopen van een behandelstoel voor tandarts of mondhygiënist?

Een van de meest belangrijke voorwerpen voor een tandarts en mondhygiënist - en dan vooral voor de patiënten – is misschien wel de behandelstoel. Wat is nu precies belangrijk om op te letten bij het kopen van een nieuwe?
15 februari 2016/door dentalinfo

Ingezonden decoraties van mondzorgpraktijken

In januari plaatsten wij het artikel De mooiste decoraties in mondzorgprakijken en vroegen praktijken om ons foto's te sturen van bijzondere, mooie of opvallende decoraties in hun praktijk. Hieronder ziet u een greep uit de inzendingen die wij ontvingen.
1 februari 2016/door dentalinfo

Henry Schein opent nieuw logistiek centrum

Op 29 januari opent Henry Schein zijn nieuwe logistieke centrum in het industriegebied Tiergartenstraße in Heppenheim (Duitsland). Het nieuwe logistieke centrum is een strategisch magazijn voor Centraal-Europa van waaruit ook aan de Benelux wordt geleverd.
21 januari 2016/door dentalinfo

De mooiste decoraties in mondzorgprakijken

Decoratie in de mondzorgpraktijk: het geeft uw praktijk nét even dat beetje extra sfeer. dental INFO ging op zoek naar de mooiste en meest bijzondere decoraties in tandartspraktijken. Van modern tot klassiek, voor u ter inspiratie.
18 januari 2016/door dentalinfo

Onno Hofman nieuwe voorzitter Ivoren Kruis

Onno Hofman, tandarts, is benoemd tot voorzitter van het Ivoren Kruis. Hij volgt Teun Rietmeijer op die de vereniging negen jaar lang heeft geleid.
7 december 2015/door dentalinfo

4 hulpmiddelen om toegevoegde waarde te geven aan uw praktijk

Met deze vier niet-klinische hulpmiddelen kunt u toegevoegde waarde geven aan uw praktijk en diensten.
23 november 2015/door dentalinfo

Bouwstenen voor de slimme praktijk

Smart Dental Solutions is de oplossing voor ondernemende tandartsen en praktijkhouders. Met Smart Dental Solutions richt u uw volledige tandartspraktijk of een extra behandelkamer op maat in. U kunt direct starten of uitbreiden met de praktijkinrichting; zonder bouw- of verbouwkosten, zonder forse investering vooraf.
2 november 2015/door dentalinfo

Visitatie in uw praktijk: hoe werkt dit precies?

Visitatie gaat over het samen met een collega kijken naar wat de praktijk organisatorisch en vakinhoudelijk goed doet en wat er verbeterd en verder ontwikkeld kan worden. Fons Niers neemt u mee door het proces van visitatie en geeft u een checklist om te zien waar uw praktijk staat.
22 juni 2015/door dentalinfo

Sensationele service? Sensationele opbrengst!

Het kost meer tijd, zorg en aandacht voor details, maar sensationele service heeft ook een sensationele opbrengt.
30 maart 2015/door dentalinfo

Protocollen: nut en noodzaak of onzin?

De laatste jaren wordt in de mondzorg veel gesproken over het bijna magische woord ‘protocollen’. Is het opstellen van protocollen een onzinnige en overbodige exercitie of juist nuttig voor praktijken? Lees over nut, noodzaak en onzin van protocollen.
16 maart 2015/door dentalinfo

Medewerkerstevredenheidsonderzoek: waarom en hoe?

Uw medewerkers bepalen het succes van uw praktijk. Als zij zich prettig voelen, stralen ze dat ook uit wat de patiënttevredenheid ten goede komt. Waarom en hoe kunt u het medewerkerstevredenheidsonderzoek inzetten? Met tips voor meer tevredenheid onder uw medewerkers.
2 maart 2015/door dentalinfo
Toon meer