Oproep: Vragenlijst Kennisagenda Mondzorg voor verbetering tandheelkunde

Het nemen van beslissingen over behandelingen is niet altijd even simpel. Verschillende bronnen geven verschillende informatie, die dan vaak ook weer afwijken van uw eigen kennis of ervaring. Deze kloof tussen praktijk en theorie lijkt steeds groter te worden, terwijl meer overeenkomst hiertussen zou kunnen zorgen voor een hogere kwaliteit mondzorg en meer maatschappelijke waarde van gedaan onderzoek.

Kennisagenda Mondzorg
Het opstellen van een kennisagenda zou dit kunnen verbeteren, waarin mondzorgprofessionals zelf kunnen meedenken over belangrijke onderwerpen en vraagstukken. Meer wetenschappelijk onderzoek zou dit kunnen vergemakkelijken, alleen moeten wetenschappers hier natuurlijk wel voor weten wát er precies onderzocht moet worden.

Belangrijke onderwerpen
Het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) inventariseert waar de meeste mondhygiënisten en tandartsen nou precies tegenaan lopen en probeert zo een lijst op te stellen met de verschillende onderwerpen die het meest aan toekomstig wetenschappelijk onderzoek hebben. Deze lijst zal de Kennisagenda Mondgezondheid vormen.

Vragenlijst
Om deze kennisagenda zo goed mogelijk te vormen en zo compleet mogelijk te maken heeft mondzorg 2020 een oproep uitgezet om zoveel mogelijk tandartsen, mondhygiënisten, (klinisch) tandprothetici, MKA-chirurgen en orthodontisten een vragenlijst te laten invullen. Op deze manier kan de Kennisagenda Mondgezondheid zo representatief mogelijk worden. Achter de kennisagenda zit een projectteam van drie artsen en professoren.

De vragenlijst is gesloten.

Bron: Mondzorg2020.nl

Lees meer over: Actueel, Thema A-Z
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *